CHP'nin düzmece bir kaset komplosuyla siyasetteki yükselişinin

CHP'nin düzmece bir kaset komplosuyla siyasetteki yükselişinin önü kesilen eski genel başkanı Deniz Baykal, AKP'li Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun reklam arası sona erdi benzetmesine öyle güz

CHP’nin düzmece bir kaset komplosuyla siyasetteki yükselişinin önü kesilen eski genel başkanı Deniz Baykal, AKP’li Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun reklam arası sona erdi benzetmesine öyle güzel bir cevap vermiş ki, okuyunca hayran kaldım vallahi…!
Bakınız, Türk siyasetinin hayattaki bir kaç duayeninden birisi olan Baykal o kadına ne demiş?
Geliniz hep birlikte okuyalım;
“Cumhuriyet bugün her zamandan fazla ihtiyaç duyduğumuz, her rejimden çok Türkiye ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek rejimdir. Eğer bugün Türkiye’de Cumhuriyet olmasaydı derhal ilan etmemiz gerekirdi. 90 yıldır Cumhuriyeti inşa ediyoruz. Hala bazı aydın geçinen, bilgiç geçinen kafalar anlayabilmiş değil. Cumhuriyet bir günde yazdım oldu, sildim geçti denilecek bir şey değildir. Eğer geride bıraktığımız süreçte Cumhuriyeti inşa etmeye çalışmasaydık bugün iç savaş yaşayan, büyük acılar içinde çırpınan ülkelerden bir farkımız olur muydu? Cumhuriyet bazı temel sorunları çözer. Din ve siyaset ilişkisini çözer. Hem dine hem siyasete ayrı ama saygın bir yer ayırır. Dinle siyaset arasındaki altın dengeyi kurar. Yöneticilerinde hesap verebilir olduğu rejimdir Cumhuriyet. Sandıktan ben çıktım her şeyi yaparım diyemeyiz. Birileri çıkıp konuşuyor. Demokrasi bir ara dönemmiş. Reklam arasıymış. 90 yıllık bir süreymiş. 600 yıllık bir büyük imparatorluk varmış. Şimdi ikinci devre başlayacakmış. Allah akıl fikir versin. Cumhuriyete durduk yerde mi geçtik. Bir iflasın sonucu, bir tükenişin sonucu, bir teslimiyetin sonucu, bir yeniden diriliş hareketi değil mi? Kimisi İngiliz donanmasına iltica etmiş, kimisi Mondros’u Sevr’i imza etmiş, Anadolu işgal edilmiş. Yani devre arası başlamasaydı ne olacaktı. Ne başlayacaktı?... Bunların bu düzeyde konuşuluyor olması çok acı. Bu bir niyet beyanı ve itiraftır. Hala Cumhuriyet düşüncesini sindiremediler. Cumhuriyeti bir yenilgi gibi alıyorlar. Akıllarınca zafer arıyorlar. Ülke bunca tecrübeden sonra bunlara teslim olmayacaktır...”
KÖR ve ŞAŞI BAKIYORLAR
Hay ağızına sağlık Sayın Baykal…
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin sunduğu olanaklar sonucu bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduklarını unutanlar, şöyle bir etrafına baksalar, Cumhuriyetin ve laik düzenin faziletini göreceklerdir.
Ama bunlar menfaat ve çıkar uğruna etrafa kör ve şaşı bakmaktadırlar.
Allah ıslah eder inşallah…!