Çiftçilere Destek İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi  Ömer Fethi Gürer, üreticilerin sulama suyu ve tarımsal sulamada kullandığı elektrik enerji bedellerinin hasat dönemi sonrasında öd

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi  Ömer Fethi Gürer, üreticilerin sulama suyu ve tarımsal sulamada kullandığı elektrik enerji bedellerinin hasat dönemi sonrasında ödenmesine olanak tanınması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin sulama suyu ve tarımsal sulamada kullandıkları elektrik enerji bedellerinin, aylık olarak tahsil edilmesinden dolayı mağduriyet yaşandığını belirtti. Çiftçilerin, hasat dönemi öncesinde su ve elektrik faturalarını aylık ödemlerinde zorluk yaşadıklarını anlatan Ömer Fethi Gürer, su ve elektrik bedellerinin hasat dönemi sonrasında ödenmesine olanak sağlanmasının üreticiler açısından önemli olduğunu vurguladı.
Mevcut düzenleme kapsamında hasat dönemi öncesinde elektrik ve su bedelini ödeyemeyen çiftçilerin suyunun hemen kesildiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, bu durumda çiftçilerin ürünlerinin tarlada kaldığını belirtti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin ödeme güçlüğünün dikkate alınarak, elektrik ve su bedelinin sezonda ve hasat döneminde tahsil edilmesinin, mevcut koşullarda bitme aşamasına gelen çiftçiliğe bir nebze de olsa destek sağlayacağını sözlerine ekledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarımda  ülkemizde çok yönlü sorunlar ile sıkıntılı bir süreç devam ediyor. AKP hükümetleri aile tipi çiftçilik yerine büyük işletmeleri önemsiyor. Yandaşlarına kredi ve destek sağlıyor. Yıllardır, geçimini tarlaya ektiği, diktiği ürünle sağlayan çiftçinin ise sorununa çözüm üretmediği gibi gereken desteği de sağlamıyor. İthal ürün ile köylerde tarım ve hayvancılık oldukça geriledi. Köyler boşalıyor. Ürün para etmediğinde mağduriyet artıyor. Niğde, Nevşehir gibi yeraltından çıkarılan enerji ile sulama suyunun maliyete önemli etkisi var. Birde aylık olarak enerji parası alınıyor. Çiftçinin mağduriyeti artıyor. En azından ürün hasat sonrası ödeme alınarak çiftçinin tarlada ürününün susuz kalmaması sağlanabilir” dedi.