ÇITLAKKALE MAHALLESİNDE YAĞMURSUYU ŞEBEKE ÇALIŞMALARI

Çıtlakkale Mahallesi Sönmez Caddesi Çiçek Sokak, Petek Sokak ve Şht







Çıtlakkale Mahallesi Sönmez Caddesi Çiçek Sokak, Petek Sokak ve Şht. P. Çvş. Basri Apaydın Sokak ta yağmursuyu şebeke çalışması yapılıyor.

Çalışmaları yakından takip eden birim yetkilileri şu bilgileri verdiler; Batlama deresi kenarında bulunan sönmez Caddesi’nin Çiçek Sokak, Petek Sokak ve Şht. P. Çvş. Basri Apaydın Sokak’tan kot farkının yüksek olması nedeniyle yağışlı havalarda su birikintilerine neden olduğunu, yaşanan bu sıkıntıları gidermek için yeni hat döşendiğini belirttiler. Sönmez Caddesinde başlayan çalışma nedeniyle mevcut bölgedeki yol araç trafiğine kapatıldı. İlk etapta Çiçek Sokak ile Sönmez Caddesi’nin kesiştiği yolun 7 metre genişliğindeki alanı yol boyunca ve 5 metre derinliğinde kazılarak Batlama deresine kadar inildi ve kot farkı giderilmiş oldu. Yağmursuyu boruları döşenmeye başlandı. Yolun tekrardan araç trafiğine açılması için çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.

Giresun Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından şehrin farklı bölgelerinde de benzer çalışmalar yapmaya devam edecek.