Çocuklarımız Rahat Uyusun Diye Bizler Uyumayacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini belirterek, ''Çocuklarımız rahat uyusun diye bizler uyumayacağız'' dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini belirterek, ''Çocuklarımız rahat uyusun diye bizler uyumayacağız'' dedi.
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti grup toplantısının ardından TRT Haber canlı yayınında TRT Parlamento Haberleri Müdürü Erkan Tarhan'ın konuğu oldu.
Erkan Tarhan'ın 15 Temmuz gününden itibaren neler yaşandı sorusunu yanıtlayan Karaaslan, ''15 Temmuz gecesi hepimiz için uzun ve zor bir gece idi. Ama çok şükür o gece milletimiz hemen iradesini gösterdi. Gerçekten bu çok kıymetli ve bunun dünyada bir örneği daha olduğunu düşünmüyorum. Türk milleti olarak zaman zaman ayrışabiliriz, farklılıklarımız olabilir, birileri bunları kullanmak için provokasyon yapabilir, Tük-Kürt, Alevi-Sünni vesaire senelerce bunları yaşadık. Şu gerçek ki vatan, millet, bayrak söz konusu olduğunda bu millet hiç düşünmeden birleşebilme iradesine sahip. Bu güçlü irade birilerinin hesap edemediği bir irade. 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları yine çok büyük bir zafere imza attı. Bu ülkenin vatandaşı olduğum için gurur duyuyorum. O gururum daha da arttı. Milletin iradesinden öte hiç bir şey olamaz. Milletimizin çok inançlı çok kocaman bir yüreği var. Bu işler tankla tüfekle değil, yürekle sonuca ulaşır'' dedi.
15 Temmuz akşamından itibaren Samsun'da demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Karaaslan, ''Samsun'daki meydanlar Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi demokrasi nöbetine yakışır şekilde her kesimden, hiç bir siyasi parti olmadan, yaşlı genç hep birlikte meydanlardayız. Samsun milli mücadele şehri olduğu için, bir İlkadım şehri olduğu içini kurtuluş mücadelesinin başladığı şehir olduğu için orada yaşananlar çok anlamlı. Aynı bayrağın altında birleşme iradesini bugün Türkiye'nin bütün meydanlarında görüyoruz'' dedi.
TBMM'de siyasi partilerin ortak hareket etmesi konusunda sorulan soruyu cevaplayan Karaaslan, ''Çok tarihi günler yaşıyoruz. Bütün milletvekillerimiz tarihe geçecek bir irade sergiledi. Hepsini tebrik ediyorum. Hepsi bir arada o geceyi sabaha kadar sığınakta geçirdi. Ne olacağını düşünmeden meclise koşan vekillerimiz oldu. Meclise bombalar yağarken onlar halkın meclisini terk etmedi. Bu çok anlamlı ve bu yönü ile tarihe geçmiştir. Muhalefet iktidar arasında sorunlar olmuştur, bu işin doğasında var. Bütün parti milletvekilleri 'Gün bugündür' dedi ve o günde hepsi birbirine destek oldu. Omuz omuza, kol kola aynı sığınakta mücadeleyi birlikte vererek meclisi terk etmedi. Bu dünyaya verilen mesaj açısından da çok anlamlı. Bu destek genel başkanların açıklamaları ile devam etti'' dedi.
Yurtdışından gelen tepkiler ve Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Karaaslan, ''Gerçekler gün gibi ortada. 15 Temmuz gecesi yaşananlar canlı yayında verildi. Herkes ne olduğunu çok net bir şekilde gördü. Olay samimiyet. Türkiye'nin yaşadığı, bildiğimiz anlamda bir darbe girişimi değil. Bir terör aynı zamanda. Dünya olarak da küresel terörle mücadele ediyoruz. Küresel terörle mücadelenin en önemli ayağı küresel işbirliğidir. Dolayısıyla bu samimiyeti göstermeyen ülkeler olduğu sürece bu konuda adım atmak mümkün değil'' dedi.
Vatandaşlarının içinin rahat olması gerektiğini belirten Karaaslan, ''Vatan hainleri cezalarını en ağır şekilde çekeceklerdir. Bu konuda tüm bu gerekenler yapılacaktır. Kimsenin bir şüphesi olmasın. Diğer taraftan TSK'nın diğer personellerini aynı şekilde yargılamak doğru olmaz. Çünkü TSK bizim gözbebeğimizdir. Vatanımız onlara emanettir. Dolayısıyla bu ayrımı iyi yapacak şekilde bu konuyu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Demokrasi nöbetimiz devam edecek. Çocuklarımız rahat uyusun diye bizler uyumayacağız.  Meydanları boş bırakmayacağız. Bu süreçte kaybettiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum'' dedi.
şokhaber.net