Çocuklarımızın Ruhlarına Dokunuyoruz!

Canik'te Ramazan Günleri etkinlikleri devam ederken, etkinliklerin beşinci gününde Başkan Osman Genç, iftarını çocuklarla birlikte açtı

Canik'te Ramazan Günleri etkinlikleri devam ederken, etkinliklerin beşinci gününde Başkan Osman Genç, iftarını çocuklarla birlikte açtı. Çocukları şeker dağıtarak sevindiren Başkan Genç, "Yaptığımız yatırımlar ve düzenlediğimiz etkinliklerle çocuklarımızın ruhlarına dokunuyoruz" dedi.
Her akşam gönüllerin buluştuğu Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda bu kez farklı bir iftar yaşandı. Her gün 3 bin insanın aynı anda iftarını açtığı Canik'te, Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç ve çocukları ile birlikte iftarını çocuklarla açtı. İftar öncesi eşi Nimet Genç ile birlikte kazanların başına geçen ve vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Genç, iftarda ise çocukları misafir etti.
ÇOCUKLARA ŞEKER DAĞITTI
Şeker dağıtarak sevindirdiği çocuklarla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, geleceğin büyüklerine Ramazan'ın manevi iklimini yaşatmayı ve manevi değerleri geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Canik'te çocuklara yönelik eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Genç, Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında miniklere yönelik programlarla da çocukların ruhlarına dokunduklarını söyledi.
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER
Yeni bin yılda şehrin ve ülkenin dönüşümünü sağlarken milli ve manevi değerlerin de önemine işaret eden Genç, "Gelişim ve dönüşümü sadece binalarla sağlarsanız yaptığınız bütün yatırımlar eksik ve yetersiz kalır. Belediyecilik sadece binalardan ibaret değildir. Siz insana dokunamazsanız, çocukların ruhunu okşayacak projeler ortay koyamazsanız yaptığınız hizmetin anlamı yok. Biz bir yandan şehrimizi geleceğe taşırken, özellikle çocuklarımızı da ihmal etmiyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi geleceğe taşımak adına sosyal ve kültürel çalışmalarla da yavrularımızın ruhlarına dokunuyoruz" dedi.
ÇOCUKLARA ÖNEM VERİYORUZ
Gelecek için çocukları önemsediklerini ifade eden Genç, "Çocuğun en temel hakkı çocuk olma hakkıdır. Biz de Canik Belediyesi olarak neredeyse tüm projelerimizde çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. İçinde çocuk olmayan hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur. Bu nedenle çocuklarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Canik Belediyesi olarak çocuklara yönelik pek çok hizmet üretiyor, çocuklarımız için kültür sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
HER AKŞAM FARKLI ETKİNLİK
İftar sonrası ise Ramazan Günleri etkinlikleri kapsamında Ömer Akbaba sahneye çıktı. Akbaba, yaptığı stand-up gösterisi ile izleyenleri güldürürken, Udi Seyfi ise sunduğu ney dinletisi ile dinleyenleri büyüledi. Her akşam iftar sonrası farklı etkinliğin düzenlendiği Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda, mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla, semazen, Hacivat-Karagöz gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi çocuklara ve büyüklere yönelik programlar gerçekleştiriliyor.