CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN'DA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN'DA YAPIMI TAMAMLANAN 199 YATIRIMIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN’DA YAPIMI TAMAMLANAN 199 YATIRIMIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer protokol üyeleri ile birlikte, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreninde yapacağı konuşma öncesi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara selamlama konuşması yaptı.
SON 1,5 YILDA 15 ŞEHİDİ VAR. FIRAT KALKANINDA 3 ŞEHİT VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ’Öncelikle Samsun’un bütün ilçeleri ve mahallelerindeki tüm vatandaşlara selamlarımı iletiyorum. İstiklal Harbimizin müjdecisi Samsun. İnşallah ülkemizin yeni döneminin de öncüsü olacaktır. Samsun aynı zamanda bir şehitler diyarı. Son 1,5 yılda 15 şehidi var. Fırat kalkanında 3 şehit verdi. Samsun’un 15 Temmuz darbe girişiminde de 3 şehidi bulunuyor. Samsun’un 15 Temmuz darbe girişiminde iki çocuğunu tek başına çalışarak büyüten, yüreği ülkesi için çarpan Sevgi Yeşilyurt kardeşimiz, FETÖ'cü hainler tarafından vurularak şehit edildi. Bu ülkede Nene Hatun'ların eksik olmayacağını gösteren Sevgi kardeşimizin kahramanlığı nesilden, nesile aktarılacaktır. Şehitler tepesini boş bırakmayan, erkeğiyle-kadınıyla, askeriyle-polisiyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Eğer bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun. Bu milleti ölümüne sevdik, bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu sevdanın önünde nice tuzaklar, arkadan hançerlemeler duramadı. Tankıyla, topuyla darbeciler vazgeçiremedi. Hani Avrupa'daki pankartlara resmimizi koyup başımıza silah dayıyorlar ya. Sanıyorlar ki bizi böyle korkutacaklar“ diye konuştu.
TÜRKİYE'Yİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKARALIM
"Rabbim ne buyuruyor" diyen Erdoğan, “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz göremezsiniz. ‘Bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek? Yaptığınız terbiyesizlik sizin sicilinizde kara bir leke olarak kalır. Alp dağlarının tepelerinde değil, İsviçre parlamentosunun önünde oldu. Geçin bunları, geçin. Siz kimi aldatıyorsunuz? Eğer samimiyetinizi ispat etmek istiyorsanız, ülkenizdeki teröristleri derdest edip kapının önüne koyarsınız. Teröristler caddelerinizde geziyor. Alman polisinin arabasında PKK'lı terörist gösteri yapıyor. Elinde PKK elebaşının posteri var. Bunların hepsi bizim elimizde var. Bizim derdimiz başka. Eğitimde, sağlıkta, turizmde, gıda ve tarımda daha büyük yatırımlara adım atmamız lazım. Çünkü bizim hedefimiz başka. Biz istiyoruz ki Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaralım. Ulaşımda Cumhuriyet tarihinde 6100 km. bölünmüş yol yapıldı. Biz 14 senede 19.000 km. bölünmüş yol yaptık. Ama bu yapılanlar benim milletime yeter mi? Yetmez. Biz daha fazlasını yaparak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı konuşmalarının ardından ilimizde yapılan toplam 2,500 milyar liralık, 199 yatırımın açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Törene ayrıca, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin Ak Parti Samsun Milletvekillerinden Ahmet Demircan, Çiğdem Karaaslan; Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili SG. Yb. Tayfun Paşaoğlu, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net