Cumhuriyet tarihinde ilk kez...

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK...

Cumhuriyet  tarihinde ilk kez İçişleri Bakanlığı Trabzon’a verildi.
Bu zamana kadar bu şehre Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, Devlet, Orman, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gümrük Tekel, Bayındırlık ve İskân, Çevre ve Şehircilik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve ilk kez İçişleri Bakanlığı verilmiştir.
Bu geçiş sürecinde ülkenin en kanlı askeri kalkışmasının ardından Ak Parti Trabzon milletvekili Süleyman Soylu’ya duyulan bu güven kesinlikle tesadüfü değildir.
Askeri kalkışmanın yaşandığı o gece herkes sığınmak için sığınak ararken Süleyman Soylu TRT’yi basarak halkına ve partisine güven vermiştir.
Şehri ile bütünleşerek siyasette bütünleşmenin birlik ve beraberliğin önemini tüm şehre göstermiştir.
Aslında Soylu kendisine taban yapmak için öncelikle eski dostu 2004 yerel seçimlerinde Trabzon belediyesini çok az farkla kaybeden belediye tecrübesi geniş ve çok önemli deneyimlere sahip olan Mazhar Yıldırımhan’ı yeni kurulan Büyükşehir belediyesi Genel Sekreterliğine getirmek istemiş. Konuyu öncelikle milletvekilleri ve il yönetimi ile müşahede etikten sonra Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu’na getirmiş.
Makamda sabah 04.20 ye kadar süren bu tartışmadan Başkan Dr. Gümrükçüoğlu bu atama için yetkili olan İçişleri Bakanı Efkan Ala’dır. Sonuçta kendisi takdir edecek. Emir versinler atayayım diyerek topu taca atmıştı.
Daha dün şiddetle karşı olduğu Genel Sekreter Davut Çakır’a sarılarak ben bu arkadaşımızı durduk yere değişemem. Kendisi il çalışmaktan son derece memnunun diyerek resmen bakan Soylu’ya direnmiştir.
Tüm kamuoyu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bu şehre yaptığı son ziyarette Başkan Dr. Gümrükçüoğlu kendisine biz Genel Sekreter Davut Çakır ile çalışmayı düşünmüyoruz yardımcısı Cengiz Çolak’ı uygun görürseniz yerine atamak istiyoruz sözlerin ardından eski İl Başkanı halen milletvekilimiz olan Dr. Adnan Günnar’ı yanına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu arkadaşımız Cengiz Çolak’ı Genel Sekreter yapmak istiyormuş sizin görüşünüz nedir diyerek sorar?
Dr. Günnar ise Cengiz Bey her devrin adamıdır. Halen biz eski Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter yardımcımız olan İbrahim Kul’u Genel Sekreterlik için uygun görürüz sözleri üzerine, Başkan Dr. Gümrükçüoğlu o bizim dünyamızın adamı değildir diyerek aynı tabandan yani ülkücü tabandan gelen en yakın çalışma arkadaşını istemediğini beyan  etmiştir.
İstemeyerek hiçbir yetki vermeden Genel Sekreter Çakır ile çalışmaya çalışırken Genel Sekter yardımcısı vekili Mustafa Akkaya ile direkt çalışmaktadır.
Başta TİSKİ Genel Müdür vekili (Aslan bacanak ) Recep Köksal dahil tüm Genel Müdür ve Daire Başkanlıkları vekaleten yürütülmektedir.
Bu vekâletleri sonlandıracak olan Belediyelerin bağlı olduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur.
Aile şirketi gibi yönetilen Büyükşehir belediyesindeki çalışma barışını sağlamak için uzun zamandır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için adı geçen, 2019 yerel seçimlerinin Büyükşehir belediye başkan aday adayı Mazhar Yıldırımhan’ı burada görevlendirerek yeni bir kadro oluşturur ve vekâletlere son verir mi?
Merak Edilen, Şimdi Ne Olacak?