Cumhuriyetimiz her dönemde Kubilaylar yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir.

Gençlik Kollarından 84

Gençlik Kollarından 84. yılı mesajı

Gençlik Kolları Samsun İl Başkanı Burak Bulgurcuoğlu’dan basın açıklaması. 

Cumhuriyetin Türkiye’de ilanı ve inşası, bu ülkede o dönemde yaşamış ve bundan sonra yaşayacak tüm insanlara verilmiş en büyük hediye ve ayrıcalıktır. Cumhuriyetle birlikte halk, sahte hocalardan, yobazlardan, güzel dinimizi sömürerek insanlarımızı korkutmaya çalışanlardan kurtulmuştur. Kendi kendisini yönetmeye, aydınlık ve çağdaş bir yaşama kavuşmaya başlatmıştır. Elbette Mustafa Kemal Atatürk ve onun askerlerinin cumhuriyetin ve onun kurumlarını, yasalarını hayata geçirmesi hiç kolay olmamıştır. Bu yolda çıkarlarını kaybeden, yobazlık üzerinden elde ettikleri kazançları kesilen, yaptıkları her türlü sahtekârlığa dinimizi alet edenler, halka korku salmak, cumhuriyeti yıkmak ve ülkeyi kendi karanlık beyinlerinden geçtiği gibi şeriatla yönetmek istemişlerdir.

Biz bugün de Kubilay gibi; şeyhlerin, dervişlerin, cumhuriyet ve bağımsızlık düşmanlarının karşısına dikiliyoruz. Tarihimiz boyunca hep, gericilikle, bilinçleri karartmaya, Türkiye’yi karanlık bir kölelik devrine sürüklemeye çalışanların karşısında, halkımızı aydınlık günlere taşımak isteyen kararlı ve cesur yürekler olduk ve olacağız. Mustafa Kemal’in önderliğinde halkımız Kurtuluş Savaşı verirken, bu şeyhler ve dervişler düşman ordularının yardımıyla hilafet orduları kurmuşlardır. Cumhuriyetimiz ve milletimizin birliği kurulurken, gericiler batı destekli ayaklanmalar tertiplemişlerdir.

Deniz Gezmişler, 68 kuşağı Amerikan askerlerini Dolmabahçe’de denize dökerken, aynı gerici odaklar, bağımsızlık isteyen gençlerin üstüne saldırıp, Amerikan filosuna secde etmişlerdir. İşte böyle bir süreçte Menemen’de birkaç yobaz ve halk düşmanının ilçe halkını tehdit ederek, silahla bir isyan başlatma ve şeriat getirmek için zorla isyan çıkarma girişimine engel olmak için kendisine verilen görevi yerine getirirken önce yaralanan, sonrada hunharca katledilerek şehit olan Mustafa Fehmi Kubilay, şehit düştüğü o günden beri cumhuriyeti savunanların örnek aldığı, cumhuriyet uğruna can vermeyi görev edinmiş herkesin ışığı, ilhamı ve simgesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak gerici şiddete boynunu eğmeyen, vatan ve devrim yoluna baş koyan Kubilaylarız. Genç devrimci Kubilay, Derviş Mehmetlerin karşısına nasıl dikildiyse, biz de emperyalizmin güdümünde ilerleyen gericiliğe geçit vermeyeceğiz.

Bu olay göstermiştir ki, her ne vakitte olursa olsun içimizde veya dışarıda bulunan tüm halk ve cumhuriyet düşmanlarının karşısında, ülkemizin yeniden karanlığa gömülmemesi ve cumhuriyetimizin ebediyete kadar sürmesi için canını hiçe sayacak bir ulus vardır. Beyinleri örümcek ağlarıyla örülmüş, kalplerinde zorbalık ve yobazlıktan başka his taşımayanlar bilmelidir ki, bu ülkede ne Kubilay’lar biter ne de Mustafa Kemal’in askerleri. Cumhuriyetimiz her dönemde Kubilaylar yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir.

Şehit edilişlerinin 84. yılında, yedek subay Kubilay’ı, bekçiler Hasan ve Şevki’yi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor, uğruna canlarını verdikleri cumhuriyeti canımız pahasına korumaya devam edeceğimize, onların aziz hatıraları önünde bir kez daha söz veriyoruz.