ÇYDD'den Gençliğe "NUTUK" Armağanı

ÇYDD Samsun Şubesi Çağdaş Liselileri ile toplantı gerçekleştirdi

ÇYDD Samsun Şubesi Çağdaş Liselileri ile toplantı gerçekleştirdi.
Çağdaş Liseli grubun yoğun katılım gösterdiği toplantıya Birleşik Kamu İş Konfederasyonu eski Genel Başkanı İsmail Tutoğlu’nun katılımı ile Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1919 – 1927 yılları arasında gerçekleşen olaylar hakkında, içindeki belgelerle adeta bir özeleştiri niteliğinde olan “NUTUK” eserinin konu olduğu bir söyleşi gerçekleşti. İsmail Tutoğlu, Nutuk içerisinden alıntılar yaparak günümüz için bir “rehber” niteliği taşıdığını vurgulayarak, gençlerin Nutuk’u okuması gerektiğinin önemini belirtti.
ARADIĞINIZ TÜM CEVAPLAR NUTUK’TADIR
Tutoğlu söyleşisinde Son zamanlarda gündeme gelen “Başkanlık mı, Parlamenter rejim mi?” tartışmalarına Nutuk’tan alıntılar ile örneklere vererek ışık tuttu!!! Tutoğlu, ”1920’li yıllarda ülke savaş halinde, ordu Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmiş vaziyetteyken dahi Ankara’da meclis Mustafa Kemal’e 3 ay süreyle Başkomutanlık yetkisi vermiştir. Bu süreç içerisinde hiçbir şekilde süresiz bir şekilde ülkenin kaderi tek bir kişiye bırakılmazken, 90 yıl sonra bu kaderin tek bir kişinin eline bırakılması tartışmalarının sürdüğü bir ortamda, cevabın belgelerle desteklenmiş bir eser olan Nutuk’ta bulunabileceğinden bahsetti. Konunun devamında “Bu doğrultuda biz Atatürkçüler olarak demokrasi ilkesini benimseyen parlamenter sistemi savunmaya devam edeceğiz” şeklinde yorumladı.
Söyleşi sonunda ÇYDD Samsun şubesi yönetim kurulu tarafından Çağdaş Liseli gençlere yılbaşı hediyesi olarak “NUTUK” armağan edildi.
şokhaber.net