DALGIÇLAR KARADENİZ'E BAYRAK AÇTI!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Atakent Deniz Marine açıklarında Sahil Güvenlik DEGAK-1 Tim Komutanlığı dalgıçları tarafından denize bayrak açıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Atakent Deniz Marine açıklarında Sahil Güvenlik DEGAK-1 Tim Komutanlığı dalgıçları tarafından denize bayrak açıldı.
Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri Sahil Güvenlik DEGAK-1 Tim Komutanlığı dalgıçları tarafından gerçekleştirilen denize bayrak açma etkinliğini TCSG-87 Sahil Güvenlik Gemisi’nden izledi. Ayrıca Sahil Güvenlik DEGAK-1 Tim Komutanlığı dalgıçları Atakent Deniz Marine açıklarında denizin 22 metre dibine dalarak çıkardıkları Türk Bayrağı’nı denize açarak bayrak açma faaliyetini gerçekleştirdiler.
ÇOK BAŞARILI BİR FAALİYET OLDU
Programın sonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “İlkadım şehri Samsun’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programları devam ediyor. 19 Mayıs günü Atakum sahilinde 1919 metre uzunluğundaki bayrağımızı bütün vatandaşlarımızın katılımıyla 4 km yürüyerek bayrak yürüyüşü gerçekleştirdik. Fener Alayı yürüyüşümüz aynı şekilde çok ihtişamlı oldu. Arkasından bu gün Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı Degak-1 Tim Komutanlığı dalgıçları denizin 20-22 metre altından Türk Bayrağı’nı denizin üstüne çıkararak bize bir program gerçekleştirdi. Çok başarılı bir faaliyet oldu. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bütün kurumlarımız, kuruluşlarımız ve bütün birimlerimiz vatanın bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda görevlerini en iyi şekilde yapabileceklerini gösteriyorlar. Bu yönüyle bütün bu programlarda görev alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı, Sivil Toplum kuruluşları, bütün kurum ve kuruluş çalışanları ve Samsun Halkına teşekkür ediyorum. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Malum önümüzdeki sene 19 Mayıs Bayramı’nın yüzüncü yılı. Bu yüzüncü yıl çerçevesinde daha yoğun programlar hazırlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl daha coşkulu bir şekilde 19 Mayıs Bayramımızı kutlayarak, Atatürk’ümüzü ve Cumhuriyetimizi anmak için hep bir arada olacağız. Bu sene güzel bir şekilde 19 Mayıs Bayramımızı kutladık. İnşallah önümüzdeki yıl 19 Mayıs Bayramımızı ilimize yakışır, coşkulu ve güzel bir şekilde kutlayacağız” dedi.
Atakent Deniz Marine açıklarında denizin 22 metre dibine dalarak çıkardıkları Türk Bayrağı’nı denize açarak bayrak açma etkinliğini gerçekleştiren Sahil Güvenlik DEGAK-1 Tim Komutanlığı dalgıçlarına teşekkür ederek, başarılar diledi. Programa ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Tayfun Paşaoğlu, Sahil Güvenlik Komutanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net