DAVASI SÜRECİNDE AKP DE SUÇLUDUR!

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz; Yargıtay’ın Ergenekon davası ile ilgili verdiği karar doğrultusunda açıklamalarda bulundu.
Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin oluşumunda ve soruşturma, yargılama, delil toplama aşamalarında adil yargılanma ilkelerine aykırılık bulunduğu tespitini yapmıştır. Yargıtay, sözde "Ergenekon terör örgütü"nün, kim tarafından ne zaman kurulduğunun, suçlarının, hiyerarşik yapısının ortaya konulmaması, liderinin belli olmaması gibi nedenlerle yerel mahkemenin "Ergenekon terör örgütü" kabulünde isabet bulunmadığına da hükmetmiştir.
Bu somut durum, adaletin tecellisi anlamını taşımaktadır. Ancak, konuyu sadece bu yönüyle ele almak doğru olmaz. Dönemin Başbakanı olan Tayyip Erdoğan’ın, bugün tüm delillerinin hukuka aykırı olduğu tespit edilen Ergenekon soruşturması için, “Ordu’ya kumpas kurdular” sözünü hatırlatmak isteriz. Yine o dönem görev başında bulunan kimi AKP’li Bakanların, “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” sözlerini de unutmamak gerekir. Nihayetinde tüm soruşturma dosyasının, Türkiye’yi dönüştürmek, orduyu tasfiye etmek gayesiyle ve örgütlü bir biçimde hazırlandığı ortaya çıkmıştır Bugün, Fethullahçı Terör Örgütü diye lanse edilen kişilere hitaben, yine dönemin Başbakanı olan Tayyip Erdoğan’ın, “ Ne istediniz de vermedik?” sözleri bu noktada anlam taşımaktadır. AKP hükümeti, Ergenekon kumpası sürecinde, bu kumpası hazırlayanlarla işbirliği içerisindedir. “Ergenekon’un Savcısıyım” lafı da Tayyip Erdoğan’a aittir. Yüksek Mahkeme’nin vermiş olduğu karar, adil bir karardır ancak, verilen bu karar geçmişte yaşanan kumpas sürecini unutturmamalıdır. Nasıl ki Fethullah Gülen Cemaati bu sürecin esas unsuru ise, AKP hükümeti de esas unsurudur. Bir kumpas dosyasının aynı anda hem savcısı, hem mağduru olunmaz.
Ergenekon davalarında hayatlarının en güzel zamanlarını cezaevlerinde geçiren, aydınlarımıza, gazetecilerimize, askerlerimize, siyasetçilerimize, bu vesileyle yeniden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cezaevlerinde geçen yıllarının, ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutmasını diliyoruz.
şokhaber.net