DEĞERLERİNİ ÖZÜMSEYEN GENÇLİK

Şehrimizi ahlaki, ilmi ve stratejik derinlikle yükseltiyoruz Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Samsun'un ahlaki, ilmi ve stratejik derinliğe göre geleceğe ilerlemesi gerektiğini belirt

Şehrimizi ahlaki, ilmi ve stratejik derinlikle yükseltiyoruz

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Samsun'un ahlaki, ilmi ve stratejik derinliğe göre geleceğe ilerlemesi gerektiğini belirterek, "Biz şehrimizi 2023 ve 2071'e bu üç temel esas üzerine hazırlıyoruz" dedi.

İlçelerini "Kurumsal, Kentsel ve Kültürel Dönüşüm" üzerine inşaa ettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehrimizi kurumsal bir kimliğe soktuğumuz ve Türkiye'nin gözbebeği haline getirdiğimiz belediyemizle bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çağdaş yaşam alanı haline getirirken, bir yandan da kültürel dönüşümle milli, ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

DEĞERLERİNİ ÖZÜMSEYEN GENÇLİK

Necip Fazıl Kısakürek'in, "Toplumlar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler" sözünü hatırlatan Genç, "Yeni Türkiye'de bu şehrin en büyük ihtiyacı ahlaki, ilmi ve stratejik derinliktir. Yani Yeni Samsun bunların üzerine geleceğe ilerlemelidir. Biz gençlerimize yönelik yaptığımız kültürel yatırımlarla şehrimizi 2023 ve 2071'e bu üç temel esas üzerine hazırlıyoruz. Yani İslam algısıyla yetişen, değerlerini özümseyen ve milli ve ahlaki değerleri geleceğe taşıyacak bir gençlik yetiştiriyoruz" diye konuştu.

MUTLU BİR ŞEHİR İÇİN

Belediye olarak yaptıkları eğitim yatırımlarıyla ilmi, Aile Okulları ve Çanakkale gezisi gibi kültürel faaliyetlerle ahlaki, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da stratejik derinliği uyguladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Bu üç temel özelliği esas aldığımızda o şehrin gelecek adına temeli sağlam atılmış demektir. Çünkü bu üçü birbirini tamamlar. Bir şehre yaptığınız yol, bina gibi somut yatırımları, eğitim yuvalarıyla destekler, gençleri de değerlerinizle buluşturursanız mutlu bir şehir oluşturursunuz. Bütün hedefimiz 2023'e mutlu bir şehir hazırlamak. Bu yolda önemli bir mesafe katettiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.