DEHUKAM'ın Karadeniz Bölge Çalıştayı Tamamlandı

DEHUKAM Erasmus+ 'Türkiye'nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü' Projesi Karadeniz Bölge Çalıştayı Tamamlandı

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmus+ K154-YOU (Gençlik Katılımı) numaralı “Türkiye’nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü” projesi Karadeniz Bölge Çalıştayı’nın ilk gününde, tanışma, oryantasyon ve proje tanıtımı faaliyetleri Zehra Sakarya koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.
Çalıştayın ikinci gününde Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) Araştırmacısı Emre Önsöz “Deniz Hukuku Temel Kavramları” eğitimini, DEHUKAM Araştırmacısı Çağrı Ünal “Deniz İkliminin Temelleri” adlı eğitimi verdi. Çalıştayımızın ikinci gününde eğitimlerden sonra projemizin “Sorun Analizi Oturumu” akabinde “Sorun Analizi Sunumları” gerçekleşti. Çalıştayımızın ikinci günü “Çözüm Gelişimi Oturumu” ve “Çözüm Sunumları Oturumu” ile son buldu.
Çalıştayın üçüncü gününde ilk olarak “Politika Geliştirme Oturumu” gerçekleştirildi. Ardından Elif Karlıtepe “Erasmus+ Gençlik Fırsatları” eğitimini verdi. Çalıştayımızın üçüncü günü DEHUKAM Proje Koordinatörü Özge Durukan’ın “Proje Döngüsü Eğitimi” ile son buldu.
Çalıştayın son gününde ilk olarak “Yaygınlaştırma Planı Oturumu” gerçekleştirildi. “Karar Alıcılarla Buluşma Oturumu”nda ise Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Samsun İlk Müdürlüğü Çevre Mühendisi Dilek Şentürk konuşmalarının akabinde katılımcılara ve organizasyon ekibine sertifika takdiminde bulunuldu.