DİKBIYIKLI ÖĞRENCİLERİN ORMAN VE AĞAÇ SEVGİSİ

Orijinal ismi "Learning About Forest-LEAF" olan Okullarda Orman Programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education- FEE) tarafından 1999 yılında yürütül

Orijinal ismi "Learning About Forest-LEAF" olan Okullarda Orman Programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education- FEE) tarafından 1999 yılında yürütülüyor. Bugün 23 ülkenin FEE’ye bağlı olarak yürütmekte olduğu bu Program'a ülkemiz, TÜRÇEV'in programlarından biri olarak 2004 yılında katıldı.
Dikbıyık İlkokulu da bu programı 2016-2017 eğitim-öğretim yılından başlayarak iki yıllık sürece yayılan bir proje olarak uygulamaya başlamıştır. Projenin tanıtım toplantısı Dikbıyık İlkokulu Tufan Çiçekay Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıyı proje koordinatör öğretmenleri Yahya Bayçelebi ve Ayhan Arslanbay organize etti.
ÇOCUKLARIMIZASÜRDÜRÜLEBİLİR ORMAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK
Ayhan Arslanbay yaptığı konuşmada bu projeyle amaçlarının, sürdürülebilirlik için eğitim, disiplinler arası yaklaşım (Whole school approach), Alternatif Eğitim Metotları, Okul Dışında Eğitim (Outdoor Education),Yaşayarak Öğrenme (Experiential Learning) ,Değerler Eğitimi (Values Education), Eğitimin Çeşitli Etkinliklerle (oyun, tiyatro, müzik, resim) Desteklenmesi gibi eğitim yaklaşımlarını kullanarak çocuklarımıza orman sevgisini vermek olduğunu söyledi.  Arslanbay," Klasik eğitim metodlarının dışına çıkarak yapılacak olan uygulamaların eğitimin temel hedefi olan bireyde davranış değişiklikleri meydana getirme sürecine katkısının büyük olduğunu biliyoruz Bu yöntemlerle çocuklarımıza orman sevgisi aşılanacak ve bu sürdürülebilir hale getirilecektir “dedi.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Okul Müdürü S. Süleyman Sapancı toplantıda yaptığı konuşmada; okul olarak bu proje de dâhil olmak üzere birçok projeyi yürüttüklerini ifade etti. Sapancı," Bölgenin en köklü eğitim kurumu olan okulun vizyonuyla  örtüşen bu tür faaliyetlere, projelere, programları ile devam edilecek. Dikbıyık İlkokulu, Dikbıyık Ortaokulu ve Dikbıyık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri toplantıya katılarak projeyle ilgili bilgilendirildiler" diye konuştu.
OKULA “KAHVERENGİ BAYRAĞI” KAZANDIRMAYI HEDFLİYORUZ
Projede Okul Orman Timi olarak görev alan okulumuz öğrencileri Emirhan Karaca, Emirhan Sezgin, Kaan Yavuz, Kaan Bayçelebi, Nisa Taşkın, Şeyma Denkçi ve Yeşim Özkan arkadaşlarına iki yıl boyunca yapacakları faaliyetleri anlattılar. Ayrıca programın sonunda okula “kahverengi bayrağı” kazandırmak istediklerini söylediler. Tanıtım toplantısı, katılımcı öğrencilerin orman andıyla ağaçları koruyup çoğaltacaklarına söz vererek sonlandırıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net