DİVERSİTY DERNEĞİNDEN AFRİKA'DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIĞI

Diversity Farklılık Derneği, Kurban Bayramı'nda 38 Afrika ülkesinde, yaklaşık 150 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyor

Diversity Farklılık Derneği, Kurban Bayramı'nda 38 Afrika ülkesinde, yaklaşık 150 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyor.
İSTANBUL­– Diversity Farklılık Derneği, “Kurbanlarınız Afrika’da Bayram Olsun” sloganıyla yola çıkan dernek yetkilileri bu sene kurban bayramında 38 farklı ülkede 341 bölgede toplam 150 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban etlerini ulaştırmayı hedefliyor.
Diversity Farklılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf  Büyük, yaptığı açıklamada, Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde 17 yıllık tecrübeleriyle kurban organizasyonları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Diversity Farklılık Derneği’nin 721 kişilik organizasyon ekibiyle Afrika’da yüzlerce bölgede kurban bayramında faaliyet göstereceklerini belirten Büyük, bayram süresince Somali, Kenya, Etiyopya, Çad, Nijer, Mali, Gine ve Madagaskar başta olmak üzere 38 farklı ülkede yaklaşık 75 bin aileye ulaşmayı planladıklarını aktardı.
Ayrıca kurbanların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan dernek yetkilileri başından sonuna kadar tüm kurban organizasyonlarını yerel kuruluşlar yardımıyla değil kendi ekipleriyle yönettiklerini bunun en büyük faydasının da her ayrıntıya dikkat edebiliyor olmaları olarak açıkladılar. Dernek temsilcileri tarafından kurban kesilecek bölgeler ve köyler haftalar öncesinden ekipler tarafından tespit ediliyor, bu şekilde kurbanlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Faaliyetlerinin İslami kurallara uygun olmasının çok önemli olduğunun altı çizildi.
Kurban fiyatlarının her yıl olduğu gibi 100 Dolar ve karşılığı 350 TL olduğu, kurban bağışı yapmak veya bilgi almak isteyenlerin de "www.diversitydernegi.org" internet adresini ziyaret edebilecekleri, derneğin Ümranye’deki merkezine gelip makbuz karşılığı teslim edebilecekleri ya da derneğin banka hesap numaralarından birine kurban bedelini yatırıp 0216 478 47 06 numaralı telefonu arayabileceklerini belirtildi.