DOĞALGAZ ARIZASINDAN 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Samsun'da 11 Şubat tarihinde gece 03

Samsun’da 11 Şubat tarihinde gece 03.30 saatinde bir yol çalışması sırasında doğalgaz borusu patlamış bu nedenle de kente yaklaşık 17 saat gaz verilememişti. Bu nedenle başgösteren sıkıntının ardından doğalgaz borusunun hasar görmesine neden olan şantiye şefi dâhil 4 kişi gözaltına alındı. Samsun Valiliği de bu bilgiyi resmi internet sayfasından "Son Dakika" haberi olarak duyurdu.
Doğal gaz hattının zarar görmesi ile ilgili açıklama yapan Vali İbrahim Şahin, ”İlimizde 11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde sondaj çalışması esnasında doğal gaz hattına hasar verilmesi neticesinde Samsun’da gaz kesilmiştir. Bu nedenle doğalgaz borusunun zarar görmesinden sorumlu tutulan şantiye şefi dâhil dört kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir” dedi.
TÜM SAMSUNLU HEMŞERİLERİME GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE
İlimizde 11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde sondaj çalışması esnasında doğal gaz hattına hasar verilmesi neticesinde gaz kesintisi yaşandığını ifade eden Vali Şahin, “Hasar giderilmiş olup kaynak işlemleri bitirilmiş, röntgen çekilmiş ve sorun olmadığı görülerek şebekeye gaz pompalanmaya başlatıldı. Öncelikle saat 12.00’den itibaren başta hastaneneler olmak üzere, yurtlar ve konutlara gaz verildi. Tüm Samsunlu hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimle bu olumsuzluğa sebep olanlar hakkında gerek idari, gerek adli tüm işlemlerin takip edilerek gereğinin yapılacağı bilinmelidir. Gece-gündüz özveriyle çalışarak sorunun çözülmesi aşamasında katkı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net