Dönüşümün toplum liderleri eğitimcilerdir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni dönemin dönüşümcü toplum liderleri şüphesiz ki değerli eğitimcilerimizdir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni dönemin dönüşümcü toplum liderleri şüphesiz ki değerli eğitimcilerimizdir. Çünkü bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarımızla eğitime olan desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Osman Genç, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında "Tıpkı okula ilk adımını atan yavrularımız gibi heyecanlıyız" diyen Başkan Genç, "Yeni dönemin dönüşümcü toplum liderleri şüphesiz ki değerli eğitimcilerimizdir. Çünkü bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir. Biz eğitim alanında imkânlarımızı esirgemiyoruz. Üstümüze düşen ne görev varsa yapıyoruz, yenilerini de yapmaya hazırız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime olan desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

‘KALKINMANIN TEMEL UNSURU EĞİTİM’

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu belirten Genç, "Gelişen dünya ile rekabet etmek, ileri hedefleri yakalamak, bilgiyi alan değil, üreten bir medeniyet haline gelebilmek için eğitim vazgeçilemez bir şarttır. Öğrenmeye açık bir atmosferin sağlandığı, öğretmenlerimizin öğrencileri düşünmeye, araştırmaya, sorgulamaya ve üretmeye yönlendirdikleri okullar şüphesiz ki bu hedefleri yakalayabilirler. Kalkınmanın temel unsurunun eğitim olduğu günümüzde kabul edilen bir gerçektir. Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır" ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM, HEPİMİZİN ORTAK SORUNU’

Eğitimin Milli bir mesele olduğuna işaret eden Genç, şunları söyledi: " Eğitim hepimizin ortak hedefi, ortak sorunudur. Özellikle yerel yönetimler olarak eğitimin önemli bir paydaşıyız. Canik Belediyesi olarak eğitimi her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Canik'te eğitim alt yapısı sorununu çözdük. Okul sayımızı 7'den 21'e çıkardık. Canik Belediyesi olarak eğitime 35 milyon liralık yatırım yaptık. Eğitim için harcadığımız her kuruşun amacına hizmet ettiğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde değerli eğitim camiamızın yeni eğitim-öğretim yılını kutlar başarılar dilerim.”