Dr. Gümrükçüoğlu ve Kahramanmaraş

Dr

Dr. Gümrükçüoğlu ve Kahramanmaraş

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında Ortahisar Belediye Başkanı Av. Metin Genç’in Kahramanmaraş caddesiyle ilgili açıklamaları kendi şahsi görüşüdür, bütünü bağlamaz.

Kahramanmaraş caddesinin kapanmasının imkânsız. Orada üç düğün salonu bir tane beş yıldızlı otel var. Bunlar müşterilerini gazi paşa caddesinin başında mı indirsin? Oradan mı alsın? Bu imkânsız bir şey demiş.

Başkan Dr. Gümrükçüoğlu’nun eşi çoluk çocuğu İstanbul Ümraniye’de yani Anadolu yakasında. Demek ki Avrupa yakasına hiç gitmemiş! Taksim’ede hiç çıkmamış… Çıksaydı Taksim’in büyük bir kısmının yıllar önce trafiğe kapalı olduğunu görürdü ve bilirdi. Orada kristal, golden1, Golden2, Avangard otel gibi beş tane beş yıldızlı otel var… Kapalı olan caddelerin girişinde güvenlikçi var. Müşteri aracıyla geliyor ve gideceği otelin adını veriyor kartını alıyor, giriş Platformu ayağa kalkıyor araç giriyor yolcusunu bırakıp aynı yere kartını bırakıp en kısa sürede çıkıyor. Otomobiller şahıslara ait ise dışarıdaki otoparka bırakılıyor.

Efendim neymiş bu Kahramanmaraş caddesine elektronik denetleme sistemi konulacakmış! Bu caddenin her tarafında mobese var. Yasak parkın cezasını da anında kesiyor, iki araçlık yere giren beş minibüse ve onların başında elinde düdüğü ile bağıran başında teksas şapkası olan kâhyaya ne diyeceksiniz? Bu görüntüler yakışıyor mu bu şehre… Ya siz bu şehre gelmeden buradaki trafik çift yönlü olarak çok da güzel çalışıyordu. Bu parklar bu kâhyalarda yoktu. Bu şehrin Maraş Caddesi diye bir sorunu da yoktu. Trafiği ters çevirdiniz! Burayı minibüs parkına cevirdiniz!

Sonrada bu planı İstanbul Galatasaray üniversitenin ulaştırma bölümünün hazırladığı mastır planıdır dediniz. Şimdi bu plan başarısız oldu cadde kitlendi alternatifiniz ne onu söyleyiniz? Ve neden gözbebeğimiz dediğiniz KTÜ dururken Galatasay üniversitesine trafik mastır planı yaptırdınız? Onu açıklayınız? Sizin gibi İstanbul’da ikamet eden şahısların bu şehrin trafiğini bilmesi mümkün müdür. Onu anlatınız? Bu cadde kapanmayla yüz yüze kalmış, şoför esnafıyla Ortahisar belediyesi karşı karşıya gelmiş, hepimizi üzen haddini de aşan bazı sözlerde sarf edilmiş… Siz ise en son kınayan olmuşsunuzdur! Yine de kutlamak gerekir. Çünkü İstanbul’da evinizdeydiniz, ancak işi AKOM’a havale etmeden bir çözüm üretiniz… Atatürk alanında taş başı caddesinde sıra mağazalardaki minibüs otoparklarına ve bu kadar trafik sıkışıklığına rağmen caddenin girişine nasıl sağlık alanı işlediniz… Oradaki sağlık istasyonuna nasıl ruhsat verdiniz? Birde onu açıklayınız da bu şehri nasıl ve kimlerle yönettiğinizi bu şehrin insanı ve bu şehirde yaşayanlar bir kez daha öğrensin isterseniz!