Dr. Şafak Sümbül Yavuz Selim vakfında pratisyen hekim olarak...

Dr

Dr. Gümrükçüoğlu ve Dr. Sümbül

Dr. Şafak Sümbül Yavuz Selim vakfında pratisyen hekim olarak göreve başlar. Çok kısa bir süre sonra zamanın Trabzon belediye başkanı Asım Aykan tarafından fark edilir anında belediye sağlık işleri müdürlüğüne atanır.

Ak parti iktidarında Dr. şafak Sümbül doğal olarak il sağlık müdürlüğüne aday olur, ancak Sağlık Bakanlığı müsteşarı Dr. Necdet Ünüvar Ak parti milletvekili Asım Aykan’a Dr. Fatih Niyazoğlu’nu başarılı buluyorum Trabzon’da başhekimlerin tümünü değiştim sağlık müdürü Dr. Fatih Niyazioğlu ile yola devam edeceğim der ve adana milletvekili aday adayı olarak istifa eder.

Müsteşarlığa atanan Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ilk işi ise Trabzon’u baştan sona yeniden dizayn etmek olur. İlk iş olarak en yakın dostunun oğlu Dr. Niyazoğlu’nu görevden alıp yerine Dr. Şafak Sümbül’ü atar. Sonrada sırayı Fatih devlet hastanesi başhekim i Opr. Dr. Atilla Yılmaz’a getirir. Ancak bu atamaya milletvekili Mustafa Cumur şiddetle karşı çıkar. Gümrükçüoğlu teftiş kurulu başkanlığında ne kadar müfettiş varsa Fatih devlet hastanesine gönderir… Hiçbir şey çıkartamayınca Dr. Yılmaz’ı Ankara’ya çağırır ve teftiş kurulu başkanı ile birlikte gel istifa et seni Gümüşhane’den milletvekili adayı yapalım buna gücüm yeter der. Dr. yılmaz siz müsteşar mısınız genel başkan yardımcısı mı? Gücünüz yetiyorsa beni görevden alın der resti çekip anında odayı terk eder. Bu arada Kızılcahamam kampında Başbakan Recep Tayip Erdoğan bakan Faruk Nafız Özak, Milletvekilleri Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kemalettin Göktaş, Asım Aykan, Mustafa Cumur ve Safiye Seymenoğlu’nu yanına çağırıp Trabzon belediye başkanlığını CHP den Volkan Canalioğlu’ndan almalıyız… Trabzon belediye başkanlığı için size başhekim Dr. Atilla Yılmaz’ı öneriyorum der ve toplantıdan çıkan Kemalettin Göktaş Dr. Gümrükçüoğlu’na sen Dr. Yılmaz’ı görevden alacağım diyorsun başbakan Erdoğan Trabzon belediye başkanı yapalım diyor. Bunun üzerine müsteşar Dr. Gümrükçüoğlu müthiş bir fikir geliştirir! Sağlık bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bayındırlık bakanı Faruk Nafız Özak, TBMM Sağlık komisyonu başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün katıldığı Ankara çardak pidede bir akşam yemeği verir ve konuyu anında Dr. Yılmaz’a getirir. Bu adam Trabzon’da çok güçlü tüm STÖ Başkanları, muhtarlar ve Trabzon basını bu adamı çok tutuyor, adı Trabzon belediye başkanlığına geçiyor yarında gelir milletvekili adayı olur liste başına konar! Size sıkıntı yaratır der… Siz siyasi güçsünüz emredin görevden alayım der… Dr. Yılmaz görevden alınır ve mahkeme kararıyla anında geri dönünce doğal olarak hükümete kafa tutar belediye başkanlığına aday olamaz.

Dr. Gümrükçüoğlu’nun da önü açılır. Bu arada pratisyen hekim Dr. Sümbül yüksek maaşla bakanlık doğu Karadeniz koordinatörlüğüne ardından Rize Kamu Hastaneleri birliği Genel Sekterliğine atanır. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu pratisyen hekimlere uzman Dr.ları bağlanamaz deyince Dr. Sümbül’ü görevden alıp Trabzon Kamu Hastaneleri birliği İdari Başkanlığına atar. Önceki gün AKP Fatih Mahallesi seçim bürosunda mesai saatleri içinde görüntülediğimiz Dr. Şafak Sümbül önlemez yükselişini sağlayanlara diyet borcunu ödüyordu… Tabii ne kadar ahlaki dir? işte o tartışılır!