DÜNSEV'DEN SEREPRAL PALSİ TATİLİ

Dünya Serebral Palsi Derneği –DÜNSEV Yönetim Kurulu Başkanı Erman Özturan, DÜNSEV'in 'Haydi DÜNSEV ile Tatile' projesi kapsamında 12 SP'liyi refakatçileriyle beraber tatile götüreceklerini açıkladı

Dünya Serebral Palsi Derneği –DÜNSEV Yönetim Kurulu Başkanı Erman Özturan, DÜNSEV’in “Haydi DÜNSEV ile Tatile” projesi kapsamında 12 SP’liyi refakatçileriyle beraber tatile götüreceklerini açıkladı.

Özturan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “DÜNSEV olarak “Haydi Dünsev İle Tatile” projesi kapsamında 20-25 Temmuz 2015 tarihlerinde 12 SP’li vatandaşımızı refakatçıları ile beraber Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen engellilere uygun şekilde yaptırılan Mavi Işıklar Konaklama ve Rehabilitasyon kampında 5 gün tatile götüreceğiz” diye belirtti.

DÜNSEV NEDİR?

4 Eylül 2012 Dünya Serebral Palsi Günün’de Ankara’da kurulmuştur.   Derneğimizin kurucuları arasında başarılı engelli gençlerin dışında sosyolog, avukat, fizyoterapist gibi mesleklerden değerli insanlar rol almıştır.

Derneğimizin kuruluş amacı ülkemizde pek bilinmeyen ancak çok yaygın olan Serebral Palsi rahatsızlığını doğru olarak anlatarak bu konuda toplumu bilinçlendirerek farkındalık yaratmak, Serebral Palsili bireyleri topluma kabul ettirmek, gerektiğinde onların haklarını savunmak,  Serebral palsi konusunda dünyadaki gelişmeleri takip ederek ülkemize gelmesine aracı olmaktır.

Derneğimizin Yönetim Kurulu Başkanı %90 engellilik raporuna sahip Serebral Palsi’li Erman Özturhan’dır.

Kısacası SP’liler ve engelliler için ayrı bir dünya inşa etmek yerine yaşadığımız dünyada onları sosyal hayatın içine enjekte edebilecek düzenlemeleri yapmaktır.