EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORUM!...

Samsun Polisevinde düzenlenen 'Sosyal Hayata Katılıyorum; Eğlenirken Öğreniyorum Projesi' kapanış programı ve sertifika töreni ile gerçekleştirildi

Samsun Polisevinde düzenlenen “Sosyal Hayata Katılıyorum; Eğlenirken Öğreniyorum Projesi” kapanış programı ve sertifika töreni ile gerçekleştirildi.
Sertifika törenine ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun İŞKUR Müdürü Hasan Kılıcarslan ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

[gallery ids="45469"]
BİR ARAYA GELME ŞANSI YAKALANMIŞTIR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Bu proje ile Samsun genelinde örgün öğretime devam etmeyen, açık öğretim lisesinde okuyan 15-18 yaşları arasında 10 kız çocuğumuza 15.10.2015 ve 22.01.2016 tarihleri arasında makrome dokuma kursu verilmiştir. Bu bağlamda, sosyal hayata katılmak, katkı sağlamak ve etkileşim ile doğru platformda bulunmanın vazgeçilmez bileşeni olduğu, sosyal aktivitelerin davranış ile kaynaştığı noktalar, bu proje sayesinde karşılıklı olarak değerlendirilmiştir. Kurs süresince kızlarımızla personelimiz arasında iyi diyaloglar kurularak, motivasyonu yüksek ve başarılı geçebilmesi için, proje daha eğlenceli hale getirilerek gezi, sinema ve yemek programları düzenlenmiştir. Bu faaliyetler ile toplumun değişik kesimleri ile bir araya gelme şansı yakalanmıştır. Proje sonunda çocuklarımız file ve ağ örme konusunda el becerisi kazanmış olmaları nedeniyle, iş istihdamlarının sağlanması konusunda gerekli çalışmalar her anlamda koordinasyon ile yapılmaktadır” dedi.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Birçok kurumumuz bir araya gelerek, zaman zaman sosyal hayatta sorun yaşayan yavrularımızla ilgili bir çalışma başlatıp bir kurs programı düzenlemişlerdir. Bu kursun sonucunda sertifika almaya hak kazanan yavrularımıza bu gün burada sertifikalarını vereceğiz. Özellikle bu kursu başarıyla bitiren yavrularımızı tebrik ediyorum. Bu tarz kurslar bir meslek edinmeye yol açtığı gibi aslında insanların el becerilerini de ortaya çıkarmaktadır. Bu tarz kurslar ile yavrularımız el becerilerini keşfetme fırsatını da yakalayacaklardır. Onun için bu yavrularımız mutlak suretle buradan öğrendikleri becerilerini daha farklı kurslarla destekleyerek hayata hazırlanma fırsatını da yakalayacaklardır. Bu yavrularımız makrome kursu ile bir el becerisi edindiler ve  çok farklı kurslara katılarak fark edemeyecekleri yeteneklerini de ortaya çıkarıp onun üzerine ısrarla gitmeleri gerekiyor. Çünkü bu tarz faaliyetler sürdürülebilir olmaktadır. Bu tarz kurslar bizleri sosyal hayata bağlamaktadır. Bu kurslar sayesinde sosyal hayatın birer parçası oluyoruz. İnsanlarla birlikte hareket ettiğimizde sorunlarımızı, dertlerimizi onlarla paylaşıp çare buluyoruz. Bu gün yetiştirdiğiniz on yavru, yarın onlarca, yüzlerce kişiye katkı sağlayacak ve binlerce insana olumlu anlamda etki edecektir. Bu işe öncülük eden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yavrularımızı kutluyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Biz valilik olarak üzerimize düşen bir şey varsa mutlak suretle yanlarınızda olacağımızı da bilmenizi istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum ”diye konuştu.
Konuşmaların ardından "Sosyal Hayata Katılıyorum; Eğlenirken Öğreniyorum" projesini başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri Valim İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

[gallery ids="45468,45467"]
Köksal ÖNER