EKİM AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI TOKAT'TA YAPILDI

Tokat Turhal Şeker Fabrikası toplantı salonunda düzenlenen (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi

Tokat Turhal Şeker Fabrikası toplantı salonunda düzenlenen (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Eylül ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın başkanlığında ve Tokat Valisi Cevdet Can’ın ev sahipliğinde, Amasya Valisi Salih Işık, Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Tokat Turhal Şeker Fabrikası toplantı salonunda düzenlendi.
BİRBİRLERİYLE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç; “Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekte olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA), 2016 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Yönetim Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz" dedi.
ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA AJANS TARAFINDAN UYGULANACAK
Kalkınma Ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya Ajansın mali destekleriyle KOBİ’lere destekler verilmekte olduğunun altını çizen Vali Kılıç, "Aynı şekilde, belediyelerin ve il özel idarelerinin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli projelerine Ajans tarafından mali ve teknik destekler sunulmaktadır. Bu toplantımızda Ajansımızın ‘2017 yılı çalışma programı ve bütçesi’ taslakları görüşülecektir. Bu kapsamda, önümüzdeki yıllarda Ajans tarafından uygulanacak mali destek programları ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız. Bugün ayrıca, her ay olduğu üzere Ajansın bölgemizin ve Yönetim Kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır" diye konuştu.
ÇALIŞMALAR DA GÖZDEN GEÇİRİLECEKTİR
Bu kapsamda uygulanmakta olan mali destek programları ile doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri gözden geçirilecek diyen Vali Kılıç, "Varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler görüşülecektir. Ayrıca, dört ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimizin teşvik ve destek uygulamaları ile yatırım-tanıtım ve teşvikler konusunda yürüttükleri çalışmalar da gözden geçirilecektir. Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahibimiz Tokat Valisi ve Tokat Belediye Başkanımıza misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımızı sunarak Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz” dedi.
TOPLANTIYA BAŞKAN YILMAZ'DA KATILDI
Açılış konuşmalarının ardından toplantıya gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile devam edildi. Toplantıya ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, OKA Genel Sekreteri  Mevlüt Özen ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net