EKONOMİ S.O.S. VERİYOR

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının, 2017 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 676 bin kişi artarak 3 milyon 900 bin kişi olduğuna işaret eden Cumhuriyet Ha

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının, 2017 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 676 bin kişi artarak 3 milyon 900 bin kişi olduğuna işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, ülkede sürekli artış gösteren işsizlik oranları ile ilgili konuştu.  İşsizlik oranının, 1,7 puanlık artış ile yüzde 12,6 seviyesinde gerçekleştiğini dile getiren Akcagöz, "Ocak ayında işsizlik oranı yüzde 13 seviyesindeydi. Özellikle genç nüfustaki işsizlik oranı oldukça endişe vericidir. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 4,7 puanlık artış ile yüzde 23,3 olarak tespit edilmiştir. Bu ürkütücü tablo, ekonomiyi bu hale getiren AKP hükümetinin eseridir. AKP, eseriyle övünsün. Genç nüfus içinde hem işsiz olup, hem de AKP'ye oy veren varsa şayet, bu tercihini yeniden gözden geçirsin. Ekmek elden gidiyor, günlük sunni heyecan peşinden koşmak bir yarar sağlamaz. Önce iş, önce aş. Ortaya çıkan manzara gösteriyor ki, hükümet bu işi götüremiyor, yürütemiyor. Ekonomi S.O.S veriyor. Ülkede istihdam dengeleri perişan halde. Gençler işsiz, istihdam alanları yetersiz. Seçim dönemlerinde bol bol açılış yaptılar. Size soruyorum, açtıkları on işletmenin adını sayın. Haydi bırakın onu, beş tane işletme sayın. Mümkün mü? Değil. Çünkü ortada bir işletme yok. Ortada bir orta oyunu var, bunun farkına varmak gerekiyor. O halde, kavuklu kim, Pişekâr kim, ona siz karar verin ama oynanan, bir ortaoyunudur" dedi.
Şubat 2017 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranının, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puan artarak yüzde 32,8 olarak gerçekleştiğini söyleyen Tufan Akcagöz, "Eldeki veriler bunu ortaya koyuyor. Bir ülke ekonomisine iyi demekle, ekonomi iyi olmuş olmaz. İşte böyle istatiksel bilgiler ortaya dökülür, ülkenin ekonomisi iyi mi kötü mü ortaya çıkar. Şimdi, her aklı başında vatan evladı bu olumsuz tabloya bakmalıdır. Maliye Bakanlığı tarafından derlenen verilere göre, 2017 yılı I. döneminde toplam kamu istihdamı 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,2 oranında azalarak 3 milyon 558 bin kişi olarak gerçekleşiyor. Mevsimlik işçilerin durumu, ayrı bir vahim tablo ortaya koyuyor. Kayıt dışılığın önlenmesi için gerekli ve etkili tedbirlerin alınması gerekirken, bunların henüz alınmadığını görüyoruz. İşsizlik her geçen gün artıyor. İşsiz kaldığı için intihar eden genç vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. İntihar vakalarına bakıyoruz, çoğunluğu kendini yetiştirmiş, üniversite tahsili almış, eğitimli çocuklar. Günlük gazeteleri tarayın, bakın kaç çocuk işsiz olduğu için bunalıma girmiş ve intihar etmiş? Bu çocukların vebalini kim ödeyecek? Devletin kurumları, istatistik verilerini açıklıyorlar. Pek güzel ama bu sorunların üstesinden nasıl geleceğiz, bunu bilen yok? Siz bize oy verin, gereğini biz hallederiz diyorlar. Millet daha ne yapsın? 15 yıldır size oy veriyor bu millet. Ülkeyi ekonomik krizden kurtarın da millet rahatlasın. Onların, ekonomiden anladığı, çocuklarının ekonomisi, akrabalarının ekonomik bekaası ve yakınlarının ikbalidir. Sorsan, ekonomi iyi derler. Kendi ekonomileri iyi. Fakir fukara, garip gureba edebiyatı ile geldiler, şimdi servetleri Arap şeyhleri ile at başı gidiyor. Millet, bunun farkına varmalı" diye konuştu.
şokhaber.net