ESKİMEYEN ESKİLERİMİZİ GÜNÜMÜZE TAŞIYORUZ

SEVİNCİNİ BAŞKAN DEMİRTAŞ'LA PAYLAŞTI Samsun'da sadece aile üyelerinden oluşan Türkiye'nin ilk aile mehteran ekibi Yıldırımlar Mehteran İlkadım ilçesini temsilen katıldığı 8

SEVİNCİNİ BAŞKAN DEMİRTAŞ’LA PAYLAŞTI

Samsun’da sadece aile üyelerinden oluşan Türkiye'nin ilk aile mehteran ekibi Yıldırımlar Mehteran İlkadım ilçesini temsilen katıldığı 8.Uluslararası Folklor Festivali’ndeki başarı belgesini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın elinden aldı.

Süleyman Yıldırım yönetiminde Yıldırımlar Mehteran grubu üyeleri İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Bulgaristan’ın ev sahipliği yaptığı 8.Uluslararası Folklor Festivali’ndeki Euro Folk Karadeniz kategorisine katılan ve Maestro ve grup dalında çifte başarıya imza atan Yıldırımlar Mehteran aldığı haklı başarıyı Başkan Demirtaş’la paylaştı.

YILDIRIM’DAN DEMİRTAŞ’A ÖVGÜ

Sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Yıldırımlar Mehteran başı Süleyman Yıldırım,” 4 ay önce kan bağı bulunan aile üyelerinde oluşan ve hayatlarında hiç enstrüman çalmayan grup üyelerimiz kısa zaman zarfında enstrüman çalmayı öğrenerek bu noktaya geldik. Biz Türkiye'nin ilk ve tek sülale mehteran ekibiyiz. Bizim bu gayretimiz diğer insanlara örnek olsun. Biz bu kültürü toplumu nasıl birada tutmanın çabası içinde olalım. Geçmişi örnek alarak nasıl yad edebiliriz bunun kavgası içinde oluyoruz. Bu noktada sanata ve sanatçıya verdiğiniz desteklerden ötürü başta şahsım adına ve tüm grup üyelerine adına Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. ”dedi.

ESKİMEYEN ESKİLERİMİZİ GÜNÜMÜZE TAŞIYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Geleceğin emniyet ve güven üzerine kurulması, geçmişin iyi bilinip tanınmasına, hissedilip ruhlarda korunmasına bağlıdır. Dünü bilmeyenin de bugünü izah edebilmesi ve yarını düşünebilmesi tasavvur olunamaz. Atalarımızdan tevarüs eden milli ve mukaddes değerlerimizin yok edilip, yerlerine Batı'dan gelen batıllarının yerleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde, geçmişle bizim birlikteliğimizi sağlayan ananelerimizden biri olan mehterimizi yaşatmak üzerimize ilk tek sülale olan mehteran grubumuzun başarıları göğsümüzü kabartıyor. Bizde İlkadım Belediyesi olarak eskimeyen eskilerimiz günümüze taşımak adına her türlü özveriyi ve gayreti göstereceğiz. “dedi.