Esnafın yüzü AK Parti ile güldü

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun, emeklinin yüzü AK Parti ile güldü

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun, emeklinin yüzü AK Parti ile güldü. 7 Haziran esnafımız için de önemli. 7 Haziran'dan sonra Yeni Türkiye dönüşürken Yeni Samsun da hızla dönüşüme devam edecektir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Samsun'u gezerek AK Parti'ye destek isteyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, önce sanayi esnafıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi, ardından Tekkeköy ilçesinde esnafla buluştu. Sanayi esnafıyla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, AK Parti iktidarının Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da önemli yatırımlara imza attığına işaret etti. Tekkeköy'de ise ilçe esnafını gezen Başkan Genç, esnafa hayırlı ve bereketli işler dilerken, onların sıkıntılarını da dinledi. Genç, "Esnafımızın ekonomik gücü en çok AK Parti iktidarı döneminde artmıştır, esnafımızın yüzü gülmüştür" dedi.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, "AK Parti Hükümeti, esnaf ve sanatkarlarımıza Halk Bankası aracılığıyla önemli miktarlara ulaşan uygun koşullu krediler kullandırdı. 2002 yılında esnafa yansıtılan kredi faizleri yaklaşık yüzde 50 seviyelerinde iken, AK Parti hükümetleri sonrası kademeli bir şekilde düşerek, günümüzde yüzde 4'lere kadar düşerek, Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faiz oranlarına kadar inmiştir. AK Parti Hükümetinin iktidara geldiği ilk yılında 153 milyon TL olan kredi bakiyesi, 81 kat artarak 12,5 milyar TL seviyelerine çıktı. Esnafımız, AK Parti döneminde nefes aldı" diye konuştu.

KALKINMIŞ, GÜÇLÜ TÜRKİYE

Esnafın Yeni Türkiye'de de büyümeye devam edeceğini belirten Genç, "Yeni büyümüş, kalkınmış ve güçlü Türkiye'dir. Yeni Türkiye bilgisi, üretimi ve yönetimiyle büyük ve öncü lider bir ülke olacaktır. 2023 vizyonumuz çerçevesinde bu dönemde atacağımız her adım bizi Cumhuriyetimizin 100. yılı hedeflerine daha da yaklaştıracaktır. 2053 ve 2071 gibi çok daha uzun vadeli bir bakış açısından hareketle istikrarlı bir şekilde hedeflerimize yürüyoruz. Yeni Türkiye’nin ikinci atılım dönemini açılacaktır. Bu ikinci atılımın ana kaynağı ve gücü insanımızdır” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’DA YENİ TÜRKİYE, YENİ SAMSUN

Türkiye'nin, ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, sanayide, tarımda ve daha birçok sektörde her geçen çıta yükselttiğine vurgu yapan Genç, "Samsun, bir marka şehir olacak potansiyele sahiptir. Yeni Türkiye'de 400 vekilin 9'u Samsun'dan olmalıdır. Samsun, iktidarla birlikte yürürse daha güçlü olur. Esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun, emeklinin yüzü AK Parti ile güldü. Samsun 12 yılda sağlıktan eğitime, ulaşımdan ticarete kadar her alanda önemli yatırımlar aldı. 7 Haziran'dan sonra Yeni Türkiye dönüşürken Yeni Samsun da hızla dönüşüme devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.