FATİH İMAM-HATİP ORTAOKULU'NDAN ANLAMLI ZİYARET

Samsun'un Canik ilçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sosyal etkinlikler kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ni ziyaret ettiler

Samsun'un Canik ilçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sosyal etkinlikler kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ettiler. Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sosyal etkinlikler kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ettiler.
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Özkan, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin yaptığı huzurevi ziyaretinde duygusal anların yaşandığı programa 100 kişilik kapasitesi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzur evinde 12’si bayan olmak üzere toplam 70 kişinin bulunduğunu ifade eden Psikolog Emrah Talat Talay, huzur evlerinde kimlerin kalabileceği ve nasıl bir hizmet verildiği ile ilgili açıklamalar yaparak öğrencileri aydınlattı.

[gallery ids="46032,46033,46034"]
DİNLEYENLERİN DUYGULANDIĞI GÖZLENDİ
Huzurevi sakinleriyle sohbet eden öğrenciler, büyüklerinin ellerini öpüp kendi yaptıkları keçeden anahtarlıkları hediye ettiler.  Okulun “Ney” grubu huzurevi sakinlerine “Ney Dinletisi” sundular. Ney dinletisi başladığı andan itibaren ortamı huzur dolu bir atmosferin sardığı ve dinleyenlerin duygulandığı gözlendi. Ve daha sonra öğrenciler huzurevinde bulunan “El Sanatları Atölyesini” gezerken huzurevi sakinlerinin hem güzel vakit geçirdiklerini hem de güzel eserler ortaya çıkardıklarını gördüler.
ELLERİNİ ÖPÜP ONLARIN HAYIR DUALARINI ALDILAR
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Özkan,” Sosyal faaliyetlerin öğrencilerimizin acısından çok önemli olduğunu biliyorum. Ancak yaptıkları faaliyetlerden en anlamlılarından birinin şüphesiz ki bu ziyaret olduğunu belirtmek istiyorum. Büyüklerin ellerini öpüp onların hayır dualarını almanın çok özel bir duygudur ”dedi.  Geziyi düzenleyen Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Aziz Özver, ”Bunun gibi güzel etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Çünkü öncelikli hedeflerinin toplumla ve sosyal hayatla bütünleşmiş öğrencilerin olduğunu biliyorum” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERDE GÜNÜ ANLAMI İLE BİRER KONUŞMA YAPTI
Okulun öğrencilerinden Hayrunnisa Zorlu ise çok güzel bir etkinlik olduğunu, yaşlılığın kötü bir şey olmadığını, burada kalan büyüklerinin el işleriyle uğraşıp kendilerinin yapamayacağı çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını gördüklerini belirtti. Yine öğrencilerden Serkan Yıldırım’da huzurevinde kalan büyüklerini çok huzurlu ve mutlu gördüğünü, dedesinin ve babaannesinin kendileriyle kaldığını, huzurevinin güzel olmasına rağmen onların kendileri ile kalmalarının daha güzel olduğunu ifade etti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net