FATMA AYDIN ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Aydın’ın 2016 yılı Rektör adaylığı dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmuştur.
Değerli OMÜ Ailesine;
İnsanın evreni keşif yolculuğunun güvenilir ve sağduyulu kılavuzu bilim olmuştur her zaman… Bilgiler denizine yelken açan pek çok ilim insanı özgün fikirler, eşsiz eserler vücuda getirir bu topraklarda. Hayatla bilginin bütünleşip boy verdiği coğrafyamızda bugünlere uzanan köklü bir medeniyet filizlenir.
Bilim insanlarının ve bilimsel çalışmaların bir araya geldiği, özgür düşüncenin hâkim olduğu ve araştırmaların yapılabildiği üniversiteler, ülkelerin en büyük hazinesidir. Bilim; zihnin, vicdanın hür olduğu, bilim insanlarının desteklendiği, bilimsel başarıların özendirilip, onurlandırıldığı ortamlarda gelişir.
Geleneği köklü, akademik vakarı sağlam, çok boyutlu, çok sesli bakış açılarının yeşerdiği bilim yuvalarında, eski ve geçerliliğini kaybeden paradigmalar yerini yeni olana ve geleceği vizyonuyla kuşatmaya hazır olana bırakır.
Kişiye saygılı, fırsat eşitliğine ve akademik özgürlüklere duyarlı, yüksek nitelikli eğitim ve öğretim veren, öğrencilerin eleştirel düşünceyi benimsemelerini sağlayan, araştırmalarda bilimsel ve teknolojik yenilikleri takip eden, eğitim programlarını işgücü piyasalarıyla ve araştırma süreçlerini toplumsal sorunlarla ilişkilendiren bir üniversite oluşturmak çağımız üniversitelerinin en önemli hedefleri olur.
Bu bilinç ve kavrayışla; bilgiye, bilime, yeniliğe, buluşa aşina olan coğrafyamızda bilimsel bilgi için temel olacak kuramlarda, bilim insanlarımızın imzası ve Türkiye’mizin damgası olmasında katkımız olsun diye, 19 yıldır mensubu olduğum üniversitemizin 2016 yılı Haziran ayında yapılacak Rektörlük görevine yüksek huzurlarınızda talip oluyorum.
Ülkemizin bilim alanındaki potansiyelini olgunlaştırma sorumluğunu tüm kalbimde hissediyor; çok yakından tanıdığım ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum Ondokuz Mayıs Üniversitesi ailemle, insanoğlunun binlerce yıllık keşif serüvenine devam etmek istiyorum. Elbette yanımda olmasını canı gönülden dilediğim, bilime, bilimsel düşünceye gönül veren, hayata ve insana dair meseleleri olan, sorular soran, sorgulayan, hep ötesini arayan sorumlu, ciddi, bilge dostlarımla…
Sevgi ve Saygılarımla”
Prof. Dr. Fatma Aydın