'Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür' Gençler Yetiştiriyorlar

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Nazan Güneysu 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Nazan Güneysu mesajında; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” gençler yetiştirilmeli tavsiyesinde bulunduğu öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.                                        Günümüzde pek çok olumsuzlukla karşı karşıya olan öğretmenlerimizin hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilmeleri için Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm önerilerimiz var. Önerilerimizin bazıları şunlar;
Öğretmenler meslek kanunu çıkarılmalıdır.
Öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırında altında aylık almamalıdır.
Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. Bu konuya ilişkin partimizin verdiği kanun teklifi, Meclisteki tüm partilerin desteğiyle çıkartılmalıdır.
Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verilmelidir.
Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmelidir. Tüm öğretmenler kadroya geçirilmelidir.
Tüm bu dileklerimizin gerçekleştiği yarınlarda, toplumun yapı taşlarından olan kutsal öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değerlere ulaşabilmesi dileğiyle tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.