'FIRSAT VERİRSEN KADIN BAŞARIR' PROJESİNİN AÇILIŞ YAPILDI

Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Havza Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen, 'Fırsat Verirsen Kadın Başarır' isimli projenin açılışı ve tanıtım toplantısı düzenlendi

Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Havza Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen, ‘Fırsat Verirsen Kadın Başarır’ isimli projenin açılışı ve tanıtım toplantısı düzenlendi.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu tanıtım filmi izlendi.   Programa Vali İbrahim Şahin, Ak Pati Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçe protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda kursiyer kadın katıldı.
SEÇİLEN 100 KADIN KURSİYERİMİZ BULUNMAKTADIR
Daha sonra Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar yaptığı konuşmasında, “Sayın Valim projemizin adını özelikle seçtik ‘Fırsat Verirsen Kadın Başarır’ Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı'nda Türk Kadınının neler yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Amacımız Havza’daki ev hanımlarını gerek sosyal olarak bir birleriyle diyalogları, gerekse nitelikli eleman olarak istihdama kazandırılmaları için kursiyer yetiştirmektir. Yürüttüğümüz proje kapsamında İŞKUR’da kaydı bulunan 24-64 yaş arası en az ilkokul mezunu Havza’da yaşayan kadınlar arasından seçilen 100 kadın kursiyerimiz bulunmaktadır. Bu kadınlarımız 70'i tekstil üzerine, 18'i turizm otelcilik üzerine, 12'si de fizik tedavi üzerine eğitim ve uygulama hizmetleri almaktadır. Bir yıl sürecek olan bu projede seçilen kadınlar hem meslek sahibi yapılacak, hem de istihdamı sağlanacaktır. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi.
ÇÜNKÜ İNSAN BİR ŞEYLER YAPARSA BAŞARIYOR
Bu projenin gerçekten çok güzel bir proje olduğunu hatırlatan Vali İbrahim Şahin,“ Biz bir şekilde güzel şeyler öğreneceğiz. Teknoloji her geçen gün çok hızla gelişiyor. Teknolojinin bu gelişme hızına bizim ayak uydurmamızın en önemli yollarından birini de mutlak suretle bir şekilde öğreneceğiz. Bu projenin oluşmasında emeği ve katkısı olan Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bu gün burada semeresinin, emeğinin alınmasını gördüğümde de mutlu oluyorum. Çünkü insan bir şeyler yaparsa başarıyor. Böyle fırsat verilirse kadınlar daha çok başarıyor.  Sizler aynı zamanda her şeyden önce annesiniz. Onun için kadınlarımız çok kıymetli. Biliyorsunuz bu konuda bir hadisi şerif var. ‘Cennet annelerin ayakları altında’ siz kadınsınız ama aynı zamanda annesiniz, çok mübarek insanlarsınız" diye konuştu.
YÖRESEL ÜRÜNLERİ VE YEMEKLERİ BİZ UNUTTUK
Siz anneleri, kadınsınız deyip üretimin dışında tutmak bizimde yüzde elli enerjimizi düşürür anlamına da gelindiğini belirten Vali Şahin, “Bu anlamda bu tarz projeler gerçekten çok önemli. Sürekli kendimizi yenileyip yeni şeyler öğrenmemiz gerekiyor. Biz televizyonların, medyanın etkisiyle olabildiğince kendi yöremizi unutuyoruz, ihmal ediyoruz. Aslında biraz çevremize bakmamız gerekiyor. Hep dışarıları gözlemlediğimiz, seyrettiğimiz için kendimizi keşfetme şansına çok fazla sahip olamıyoruz. Yöresel ürünleri ve yemekleri biz unuttuk. Yöresel ürünleri, yemekleri ve yöresel türleri ortaya çıkarmamız gerekiyor. Her ilimizin ve her bölgemizin bir özelliği ve bir yemek kültürü var. Bu kadar yemek kültürümüzün olduğu bir bölgede biz yemekleri üçe beşe indirdik. Yemekten öte üretim konusunda da farklı şeyler üreteceğiz. Üretimi ihmal ettiğiniz zaman sömürge ülkesi haline dönüyorsunuz" dedi.
BEN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Havza ilçemiz Milli Mücadelemizin başladığı noktada da çok önemli bir fonksiyon üstlenmiş olacağını ifade eden Vali Şahin," Havza ilçemiz Atatürk'ün çokça kaldığı nadir yerlerden birisi. Onun için bu anlamda hem kaplıca kültürünün bu anlamda iyi olması gerekiyor, hem de kaplıca suyunu çok etkin ve çok verimli kullanmanız gerekiyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle hanım kardeşlerime tebriklerimi iletiyorum. Siz yeter ki isteyin. Siz bizden isteyin. Biz şu kursu istiyoruz. Şöyle bir program istiyoruz, deyin. Bizden talep edin. Ben tekrar emeği geçen, katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net