GAZİLERİMİZ VE ŞEHİT YAKINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR

Vali Osman Kaymak '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla Samsunum-1 Gemisi'nde Gaziler için düzenlenen yemek programına katıldı

Vali Osman Kaymak '19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Samsunum-1 Gemisi’nde Gaziler için düzenlenen yemek programına katıldı.
Vali Osman Kaymak, Samsunum 1-Gemisi’nde düzenlenen yemek programında şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle beraber oldu. Yemek programına ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, protokol üyeleri, gaziler, askeri, idari ve mülki erkân ile şehit yakınları katıldı.
GAZİLER GÜNÜ’ OLARAK ANILMAKTADIR
Programın açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Başkanı Ahmet Diril, “Bugün, 19 Eylül 2002 tarihinde çıkarılan yasa ile birlikte ‘Gaziler Günü’ olarak anılmaktadır. Aziz şehitlerimizin geride bıraktığı emanetleriyle kahraman gazilerimize, Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan her türlü hizmetlerin idrakinde olarak, minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek isteriz” dedi.
BİZ DÜNYANIN İLK 5 BÜYÜK EKONOMİSİ HALİNE GELECEĞİZ
Daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir konuşma yaparak, “Uğruna nice can vererek, gazi ve şehit olarak bu topraklar yurt parçası haline geldi. Bugünün anlamını belirten açıklamalar yaparken insanın çok dikkatli cümleler kurması gerekiyor. Bunun ötesi yok. Bir var olma mücadelesi verilir ve bu mücadelede insanlar hayatını feda eder. Kalanlar gazi, ölenler ise şehit olur. Bunun sonucunda o mücadele edilmiş olan topraklar vatan olur. Orada kök salınıp gelecek inşa edilir. Allah’a çok şükür içinde bulunduğumuz Anadolu böylesi bir mücadeleden sonra vatanımız ve yurdumuz olmuştur. İnsanlık tarihi boyunca da inşallah var olacaktır. Önümüzdeki süre içerisinde de inşallah dünyanın en iyi ekonomisine sahip ilk 5 ülkesinden biri olacaktır. Biz dünyanın ilk 5 büyük ekonomisi haline geleceğiz. Şehitlerimizin de ruhu şad olacaktır. Biz, siz değerli gazilerimizle gurur duyuyoruz. Sizlerin emrindeyiz” dedi.
HALKIMIZLA BERABER OLMAK İSTİYORUZ
Şehit Aileleri ile birlikte Gazileri saygı ve sevgiyle selamladıklarını belirten Vali Osman Kaymak, ”Özellikle  Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu yemek organizasyonunun yaparak sizi bizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Bugün 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla sabah sizlerle bir program gerçekleştirdik, bu programda özellikle Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanlığı Bando Takımına çok teşekkür ediyorum. Biz bazen milli törenlerde vatandaş gelmez diye kendi kendimizi eleştiririz. Fakat halkımızın seveceği şeyleri yaparsak halkımız kendiliğinden toplanıyor. Bu gün buna şahit olduk. İnşallah bundan sonraki törenlerde milli ve manevi  duygularımıza hitap eden programlar yapacağız. Halkımızla beraber olmak istiyoruz, çünkü halktan kopuk yönetimin başarılı olması mümkün değil. Eskiden devlet bir tarafta, halk bir tarafta anlayışı vardı. Artık halk millete dayanan anlayışı önemsiyor ”diye konuştu.
ONLAR BİZLER İÇİN CANLARINI ORTAYA KOYDULAR
Samsun’da ve Türkiye’de o çerçevede icraatlar ortaya konulmaya çalışılıyor vurgusu yapan Vali Kaymak,” Buradan tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bu topraklar kolay yurt edinilmiyor, o cephede can vermek kolay değil. Allah herkese şehitliği nasip etmiyor. Dinimize göre, bu da bir nasip meselesi. Şüphesiz orada gazi olmakta rabbimizin bir takdiri o yönüyle de gazilerimize minnettarız. Tüm gazilerimiz ve şehitlerimiz başımızın tacıdır. Onlar bizler için canlarını ortaya koydular. Devletimizde bu çerçevede bunun kadrini, kıymetini bilen bir anlayışla, anayasamıza bir madde eklemiştir. Şehit ailelerimizle ilgili her türlü kanuni değişiklikler yapılıyor. Anayasada eşitlik maddesi vardır, ancak şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için, kadınlar, çocuklar ve engelli vatandaşlar için pozitif ayrımcılık yapabilirsiniz diyor. Bütün kanunlarımız sizin olurunuzun gerisinde kalır. Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza devletimiz her türlü imkânı sağlıyor, onların bizden tek bir isteği var hatırlanmaları ve hak ettikleri saygıyı görmeleridir. Devletimizin tüm kurumları sizlere minnettarlığını ifade etmek için her zaman yanınızdadır” dedi.
ÜLKEMİZ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR
19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayan Vali Kaymak, ”Şehitlerimize rahmet diliyorum. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık içerisinde memleketimizin birliği, dirliği için dualarınızı bekliyoruz. Sizler önemli unvanlara kavuştunuz, sizlerin duaları bence çok makbuldür onun için bol, bol dua edelim. Ülkemiz büyük bir mücadele veriyor Kurtuluş Savaşımız bitti ama savaş hala devam ediyor. Bizi o günlerde dize getiremeyenler, bugün başka yöntemler kullanarak Türk toprakları üzerinde oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Bunu her zaman söylüyorum, biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendikçe, daha çok ürettikçe, daha güçlü oldukça inanıyorum ki; onların oyunları boşa çıkacak, onun için birbirimizi çok sevmemiz ve birbirimize gerekli saygıyı göstermemiz ve çok çalışarak çok üretmemiz gerekiyor. Onun içinde sizlerin dualarına muhtacız bunu da her zaman belirtiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanlığı Bando Takımı mini bir konser verdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net