Gazilerin Ağzından "15 Temmuz En Uzun Gece"

Ankaralı gazeteci ERAY GÖRGÜLÜ, 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için verdikleri mücadele sırasında yaralanan gazilerle yaptığı röportajları bir kitapta topladı

Ankaralı gazeteci ERAY GÖRGÜLÜ, 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için verdikleri mücadele sırasında yaralanan gazilerle yaptığı röportajları bir kitapta topladı. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı gibi, darbe girişiminin engellenmesinde kilit rol oynayan noktalarda yaralananları dinleyen Ankara Hürriyet Yazıişleri Müdürü Eray Görgülü, gazilerin duygularını ve o anlarda yaşadıklarını “15 TEMMUZ EN UZUN GECE” adlı kitabında kaleme aldı. PUSULA YAYINEVİ tarafından yayınlanan “15 TEMMUZ EN UZUN GECE”, inşaat işçisinden emeklisine, milli sporcusundan profesörüne kadar toplumun her kesimden 15 Temmuz gazilerinin o kara gecede yaşadıklarını anlatıyor.
KARANLIK 15 TEMMUZ’U, AYDINLIK 16 TEMMUZ SABAHINA ÇIKARAN DEMOKRASİ KAHRAMANLARI ANLATIYOR
15 Temmuz gecesi Türkiye’yi uçurumun kenarından döndürenler, korkusuzca tankların önüne atılan, ölümü göze alıp mermilere kendini siper eden demokrasi kahramanlarıydı. Bu kahraman gaziler, “15 TEMMUZ EN UZUN GECE” adlı kitapta o elim gecede yaşananları tüm çarpıcı gerçekliğiyle birinci ağızdan anlatıyor.
Ölümden dönen ve “O gece, Çanakkale’de şehit olan kardeşlerimizin ruhu, arı gibi geldi kalplerimize kondu” diyen inşaat işçisi Fehmi’nin; hastanede ayağına bandaj yaptırıp tekrar sokağa koşan mobilyacı Fatih’in; ameliyattan çıkar çıkmaz “Beni boş verin, devlet kaldı mı gitti mi?” diye soran 70 yaşındaki Mustafa Amca’nın; bir daha yürüyemeyecek olsa da “Vatan sağ olsun” diyen öğretmen Derya’nın; TRT’yi geri alabilmek için namluya elini uzatan kaynakçı Ali’nin; milli formasıyla meydana koşan ve kanlı formasını ömrü boyunca saklayacak olan milli karateci Vildan’ın yaşadıklarına anbean tanık olacaksınız.
Bu kitapta, tarihimizin en uzun ve en karanlık gecesi olan 15 Temmuz’u, aydınlık 16 Temmuz sabahına çıkaran demokrasi kahramanlarını dinleyeceksiniz.