GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ BAŞLIYOR…

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, okul sporları faaliyetleri kapsamında hayata geçirilerek baş

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, okul sporları faaliyetleri kapsamında hayata geçirilerek başlatılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği için tanıtım toplantısı yapıldı.
Toplantıya Çarşamba Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve ayrıca Gençlik hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Fethi Sel, Çarşamba Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Kantoğlu Millî Eğitim Şube Müdürü Ayhan Hoş koordinatör öğretmenleri ile beraber İlçede bulunan tüm okulların katılımıyla bu yıl 08.12. Mayıs tarihleri arasında yapılması planlandı geleneksel çocuk oyunları şenliği oyunları kuralları bilgilendirme toplantısı hem görsel olarak ve uygulamalı olarak Gençlik Merkezimiz salonunda tanıtım toplatışı gerçekleştirildi.
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ OYUNLARIMIZ SERGİLENECEK
Çarşamba Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Fethi Sel, ”Çocuk oyunları şenliği sırasıyla 1’inci sınıflar el değdirerek Bayrak koşusu oyunu,2’inci sınıflar elden ele oyunu,3üncü sınıflar sek sek oyunu,4’üncü sınıflar ip atlama oyunu,5’inci sınıflar kiremit devirmede oyunu,6’incinci sınıflar mendil kapmaca oyunu,7’inci sınıflar yakar top oyunu, 8’inci sınıflar halat çekme oyunlarını oynayacaklar. İlçemizdeki okulların katılımcı listelerini 28 Nisan 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar, oyun kartlarını okulsportal.gsb.gov.tr adresinden çıkartarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızla hem kültürümüzü hem de eğlenmenin ne denli önemli bir unsur olduğunu günümüz çocuklarına göstermek bakımından tüm okullarımızı yapılacak olan çocuk oyunları şenliğine katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net