GELİRLER ORTADA AMA GİDERLERİ BİLEN YOK

Ak Parti Atakum Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İshak Taşçı, Atakum Belediyesi'nin 5 yıl boyunca kayda değer hiçbir projesinin olmamasına rağmen 60 Trilyon Lira bir borcu olduğunun ortaya çıktı

Ak Parti Atakum Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İshak Taşçı, Atakum Belediyesi’nin 5 yıl boyunca kayda değer hiçbir projesinin olmamasına rağmen 60 Trilyon Lira bir borcu olduğunun ortaya çıktığını belirterek, mevcut belediye başkanının Atakum Halkı’na 500 Trilyon gelir varken, bu borcu nasıl yaptığını anlatmak zorunda olduğunu söyledi.

ÇAKIRLAR KORUSU FATURASINI AÇIKLANMALI

Atakum Belediyesi’nin 5 yıldan bu yana proje ve hizmet ve yatırımdan uzak olduğunu ifade İshak Taşçı, “Soruyoruz Sayın Burma’ya bize bir turizm projesi açıkla, bize bir yatırım projesi açıkla, bize ortaya koyduğun bir hizmet açıkla. Açıkla ki bu kadar borcun nasıl olduğunu bir nebze anlamaya çalışalım. Atakum Halkı’na proje yokken, hizmet yokken, yatırım yokken 60 Trilyon nasıl borçlanmıştır. Biz hiç borç olmaz demiyoruz. Ancak bu borç olması için bir belediyenin yatırımlarının olması gerekir. Çakırlar korusu tadilatı, rıhtım tamiratı, halı saha yaparak bu borç olmaz. Bunu sadece ben merak etmiyorum vatandaşlarımız merak ediyor. Halk hizmetleri soruyor. Pazarcılar bize söz verdi ama ortada Pazar yeri yok diyor. Esnaf bizim için yapılan hiçbir şey yok diyor. Gençler bizim adımıza yapılan proje yok diyor. Turizm için desen öyle. Hizmet yok, proje yok, yatırım yok ama borç çok” diye konuştu.

GELİRLER ORTADA AMA GİDERLERİ BİLEN YOK

Belediyelerin büyük bir planlama ve mali disiplin gerektirdiğini ifade eden İshak Taşçı, “Belediyecilik çok büyük bir sorumluluk alanıdır. Bütçe halkın bütçesi, makam halkın makamıdır. Atakum Belediyesi 5 yıldan bu yana kendine ait birçok binayı satmıştır. Elindeki bütün arsaları satmıştır. Yetmemiş kredi kullanmış borçlanmıştır. Bu belediye Türkiye’nin inşaat ruhsatlarından en fazla gelir elde eden ikinci belediyesidir. Belediyenin kendi gelirini de buna eklerseniz ortaya müthiş bir gelir tablosu çıkıyor. Peki ama bunca gelire, bunca bütçeye rağmen belediye nasıl oldu da böylesine büyük bir borç içerisine girmiştir. Ortada böylesine büyük bir gelirin harcanmasını gerektirecek ne bir proje, ne de bir hizmet yokken belediye bu batağa nasıl saplanmıştır. Kamuoyu bu açıklamaları merak ediyor. Ama nedense belediye başkanı bir türlü beklenen açıklamayı yapmıyor” şeklinde konuştu.

BİR KONSER İÇİN 15O BİN TL VERMEK DOĞRU MU?

Atakum Belediyesi’nde kimsenin bu güne kadar dillendirmediği ama bir fısıltı gazetesi gibi dilden dile dolaşan iddiaların olduğunu belirten Taşçı, “Ben gerek şahsi ve gerekse siyasi ahlakım gereği elimde belge olmadan kimse hakkında doğru olduğunu bilsem bile her hangi bir şey konuşmam. Ancak belediyede etik olmayan durumların olduğu ciddi şekilde konuşuluyor hatta bir kısmı basına yansıyor. Sayın Burma bu konularda da sessizliğini koruyor. Örneğin çakırlar korusunda yapılan düzenleme çalışmalarına yaklaşık 5 trilyon harcandığını ve burada yapılan bir sanatçının konseri için kendisine 150 bin Lira ödendiği söyleniyor. Bu 150 bin Lira ile sayın başkan geçtiğimiz dönem söz verdiği birkaç projeyi hayata geçirebilirdi. Sen Atakum Halkı’na hizmet ve proje sözü verdin, paralarını bir sanatçıya birkaç saat için 150 milyar vermek için söz vermedin. Önce hizmet sonra eğlence, ama Sayın Burma bu sıralamayı karıştırmıştır. Çakırlar Korusu için 5 Trilyonun hangi işlemler için harcandığı sorusu ise ayrıca önemlidir.” diye konuştu.

BURMANIN MAKAMI DENİZ CAFE OLDU

Atakum Halkı gerçekten bu ilçeye, bu ilçenin geleceğine ve yarınlarına inandığını belirten İshak Taşçı, “Herkes bu kent için hayaller kuruyor. Müthiş bir potansiyelimiz var. Atakumlu geleceğini bu kentte görmek istiyor. İnsanlar buraya bir gelişim var, değişim var diye geliyor ama sonra bakıyor ki sadece müteahhitlerin yaptıklarından ibaret bir şehir görüyor. Metin Burma’nın en büyük heyecanı inşaat ruhsatlarından aldığı paradır. Bu paranın da hizmete dönüşmediğini herkes biliyor. Metin Burma gününün çoğunu Deniz Cafe’de geçirdiği için, halka, hizmete, yatırıma vakit bulamıyor. Ve çok önemlidir başkanın bu durumunu en çok ona oy verenler eleştiriyor. Çıkın halka sorun kendisi şu an nerededir diye, alacağınız cevap Deniz Cafe’dedir olacaktır. İyi ama halk sana gündüzleri Erikli’de yaptığın villada, akşamları da Deniz Cafe’de ol diye oy vermedi. Sözlerini tut, hizmet getir, yatırım getir diye oy verdi” diye konuştu.

KİŞİLER DEĞİL GELECEK KONUŞULACAK

Halkı için mücadele etmeyen, gecesini gündüzüne katmayan bir belediye başkanının karnesinin 30 Martta Halk tarafından verileceğini ifade eden Taşçı, “İlk işimiz Atakum’u bir turizm kenti yapmak olacaktır. Bunun için geliştirdiğimiz projelerin alt yapısı ve görüşmeleri yapılmıştır. Atakum için çalışmaya, üretmeye bütün zorlukları aşmaya geliyoruz. Böylesine potansiyeli olan bir yerleşim merkezine yatırım yapmak isteyen o kadar çok birçok kurum ve yatırımcı var. Hükümetimiz ilçemizin yararına olan her konuda bize destek olacak. Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte her projemiz bizi Yeni Atakum’la buluşturacak. Atakum, sosyal yaşamın, doğa turizminin, deniz ve sahil turizminin merkezi olacak. Herkes dilediği gibi yaşayacak çünkü Yeni Atakum Yaşayan ve yaşatan bir Atakum olacak. 5 yılda geldiğimiz aslında gelemediğimiz nokta bellidir. 30 Mart günü sandık başında kişileri değil, Atakum’u düşünerek sandık başına gideceğiz” şeklinde konuştu.