GENÇ ERKEKLER AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI BAŞLADI...

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda 16-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  '18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın açılış seremonisin

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 16-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  ’18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın açılış seremonisine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan 18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın açılış seremonisinde Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serbülent Şengün yaptığı konuşmada, “Türkiye Basketbol Federasyonu adına sizleri ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bu gibi turnuvalar gençleri kendini geliştirmesi için çok müthiş bir fırsat yaratmaktadır. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum ” dedi.
SAMSUN SAĞLIK KENTİ AYNI ZAMANDA SAMSUN SPOR KENTİDİR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler; İlimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 2017 yılında 108 ülkenin katılımıyla 21 branşta Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacaktır. Bu nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a huzurlarınızda teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum. Değerli misafirler; Samsun İlkadım şehri, Samsun eğitim şehri, Samsun sağlık kenti aynı zamanda Samsun spor kentidir. Samsun hemen hemen her hafta ya ulusal ya da uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaktadır. Ben biraz sonra başlayacak olan Türkiye-Yunanistan basketbol Milli takımları sporcularına başarılar diliyorum. Bu müsabakaların kazasız, belasız gerek kendilerine, gerek şehrimize ilave katkılar sağlaması temennisiyle hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin, ’18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın seremonisinin ardından Türkiye-Yunanistan Milli Takımlarının müsabakasını izledi. Müsabakayı 82-78'lik skorla Ay yıldızlı Milli Takımız kazandı.  18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın açılış seremonisine ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, TBF Milli Takımlar ve Erkek Liglerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, davetliler, sporcular ve çok sayıda basketbol sever katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net