Genç Mimarlar Heyecanlı Anlar Yaşadı…

Canik Başarı Üniversitesi'nde Samsun'un iki önemli mekânı genç mimarlar tarafından ele alındı

Canik Başarı Üniversitesi’nde Samsun’un iki önemli mekânı genç mimarlar tarafından ele alındı.

Sanat sokağı ve Saathane meydanının tarihi yapısını korumaya ve mimarı açıdan daha estetik hale getirmeye yönelik yeni projeler üreten genç mimarlar öğretim üyelerinin karşısında heyecanlı dakikalar yaşadı.  Kimi zaman projelerini anlatmakta zorluk çeken öğrenciler duygusal anlar yaşadı.

Öğrencilerimiz şehir ölçeğinde çalışmalar yapmaya başladı diyen Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Kalpaklı,” Şehirle ilgili projeler yapmak hem öğrencilerimizi hem de Samsun kamuoyunu ilgilendiriyor diye düşünüyorum. Bu gün ortaya konan bu projeleri şehrin değişik merkezlerinde, bir sanat galerisinde ve ya halka açık mekânlarda sergileyerek bu güzelliklerden halkımızı da bilgilendirmeye çalışacağız. Emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ederim.”

Öğretim görevlisi Ayşe Esra Türkel,” Amacımız öğrencilerimize kentin içerisinde mekân kavramını ve mekânların farklılıklarını yaşatmaktı. Farklı konularda değişik proje çalışmaları oldu. Sanat sokağında moda kavramından sanata kadar her şey işlendi. Öğrencilerimiz Saathane Meydanında ise mevcut binalar ve çeşitli siluetlerle tanışma imkânı buldular. Kat yükseklikleri ve mekânda doluluk boşluk kavramlarını, engelliler ile ilgili yaklaşım ve sürdürülebilirlik kavramlarına çalışıldı. Oldukça başarılı çalışmalar yapıldı. Jüride bu çalışmaların Samsunumuza katacağı yenilikleri tartışıyor öğrencilerimize yeni ufuklar açmaya çalışıyoruz” dedi.

Mimarlık 2. Sınıf öğrencisi Nazlı Buse Akgün ise,”  Bugün 3. Dönem projemizin jüri günü. Bu dönem içerisinde yaptığımız çalışmaların teslim haftasında yorucu bir şekilde çalışıp düzenledik.  Yaptığımız çalışmaları jüri karşısında anlatmak gerçekten çok heyecanlı anlar yaşamamıza sebep oluyor. Zaman içerisinde bu çalışmaların bizi daha da geliştireceğine inanıyorum” dedi.