GENÇLER, 19 MAYIS RUHUNU ANLAMALI

Samsun'un çocukları Atatürk'ün yolunda Samsunlu öğrenciler, Canik Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma




Samsun'un çocukları Atatürk'ün yolunda


Samsunlu öğrenciler, Canik Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu yıl ikincisini düzenleyeceği "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" organizasyonu kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi sırasında izlediği yoldan gidecek


Canik Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle anlamlı bir etkinliğe daha imza atıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" organizasyonu kapsamında 17 ilçeden toplam 36 öğrenci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sırasında Samsun'dan başlayarak izlediği yolu takip ederek sırasıyla Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas'a gidecek. Öğrenciler gittikleri illerin tarihi yerlerini gezmelerinin yanında o illerin Valileri, Belediye Başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürlerini de ziyaret edecek.


GENÇLER, 19 MAYIS RUHUNU ANLAMALI


Samsun'un tarihten gelen bir önemi olduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Atatürk'ün Samsun'u tercih etmesi tesadüf değildir. Samsun sıradan bir şehir değil. Samsun ilelebet var olacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu aşamasında çok önemli bir yere sahiptir. Ancak tarihimizi ve şehrimizin önemini gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Biz de istedik ki çocuklarımız şehrimiz ve ülkemiz için büyük öneme sahip olan bu tarihi günleri yerinde yaşayarak öğrensin. İnşallah bu yıl 19 Mayıs'ta ikincisini düzenleyeceğiz. 19 Mayıs ruhunu anlamaları açısından bu gezi gençlerimiz için büyük önem taşıyor" dedi.


'ATATÜRK'Ü ANLAMAK, ÇALIŞMAKTIR'


Samsun için en önemli tarihin 1919 olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere şehrimize ilk adımını attığı 1919'dan 100 yıl sonra, yani 2019 bizim için çok anlamlı. Biz de ilçemizi önce 2019'a, ardından 2023'e hazırlama hedefi içerisindeyiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefi nasıl ki ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaksa, bizim de hedefimiz odur. 1919 ruhunu, Atatürk'ü anlamak budur. Bu hedef ve gayretle bir yandan gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olurken, bir yandan da bu tür etkinliklerle çocuklarımızın şehrimizin ve ülkemizin tarihini iyi anlamalarını amaçlıyoruz" diye konuştu.


Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere izlediği güzergahı gezecek olan öğrenciler 19 Mayıs günü düzenlenecek törenle Canik'ten hareket edecek.