Gençlerden örnek çalışma

Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi iki genç, tüm dünyada uygulanan örnek bir projeyi Samsun'da gerçekleştir

Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi iki genç, tüm dünyada uygulanan örnek bir projeyi Samsun'da gerçekleştir. Proje kapsamında 130 öğrenci kodlama eğitimi alarak sertifika sahibi oldu.
Tüm dünyada uygulanan Hour Of Code (Kodlama Saati), Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından Canik'te uygulandı. İstanbul'da bir haftalık eğitimin ardından projenin Samsun ayağını yürüten Habitat Derneği Samsun temsilcileri ve aynı zamanda Canik Kent Konseyi üyesi olan Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri Melina Gökalp ve Enes Yılmaz, dünyada 100 milyondan fazla kişiye ulaştırılan projeyi Samsun'da da başarıyla yürüttü.
130 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI
Çocuklarda bilgisayar programı ve oyun kodlama bilincini oluşturup, geliştirmeyi ve yazılım hakkında çocukları eğitmeyi amaçlayan proje kapsamında, Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi (CAKEM)'deki 10-12 yaşındaki öğrencilere eğitim verdi. Büyük ilgi gören eğitim programına katılan 130 öğrenci, eğitimin ardından sertifika aldı.
BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Dünya genelinde uygulanan projeyi Samsun'da başarıyla tamamlayan Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi ve Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri Melina Gökalp ile Enes Yılmaz, "Hour Of Code, yani Kodlama Saati projesi kapsamında İstanbul'da bir haftalık eğitim aldık. Habitat Derneği'nin temsilcileri olarak bu programı şehrimizde öğrenci arkadaşlarımızla tamamladık. Son derece güzel bir proje oldu. Bu projeyle çocukların yazılım ve programcılık gibi üst düzey alanlara ilgisini artırmayı istedik. İnanıyorum ki programa katılan arkadaşlarımız için son derece faydalı bir çalışma oldu" dedi.