Gençlerle Birlikte Aynı Hayali Kurmayı Başaran Lider

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Karaaslan: "Gençleri çok seviyoruz, gençleri çok önemsiyoruz, gençler bizim her şeyimiz, bugünümüz, yarınımız' diyen siyasi figürlere lütfen dönüp bir bakın

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Karaaslan: "Gençleri çok seviyoruz, gençleri çok önemsiyoruz, gençler bizim her şeyimiz, bugünümüz, yarınımız' diyen siyasi figürlere lütfen dönüp bir bakın. Lafta, sözde bunları söylemek iyi güzel de hayata geçirmeye gelince 'Gençler ne anlar?' diye fısıldaşanlardır onlar" dedi.
AK Parti Kastamonu İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın katılımlarıyla gerçekleşti.
Kastamonu İl Merkezi'nde bir konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede açıklamalarda bulunan Karaaslan, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine vurgu yaptı.
AK Parti'nin millet iradesini merkeze alan bir parti olduğuna dile getiren Karaaslan, "Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin ülke siyasetine ve geleceğine yön verebileceğine inanmış bir lider olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere büyük değer verdiğine dikkat çeken Karaaslan şu değerlendirmelerde bulundu:
"Cumhurbaşkanımız gençlerle birlikte aynı hayali kurmayı başarabilmiş bir liderdir. Bugün o hayali paylaşıyoruz. Bizi bir araya getiren bu paylaştığımız ortak hayaldir. AK Parti'nin hikâyesi de öyle başlamıştır. Arkasında güçlü bir inanç olursa hayaller gerçeğe dönüşür. Bu ülkenin bize çok ihtiyacı var. Bizim gibi düşünen, bizim gibi ülkenin sevdasını yüreğinde hisseden, milli ve manevi değerlerine bağlı, bayrağına, vatanına ve toprağına sahip çıkan genç nesillere çok ihtiyaç var. Bugün el birliğiyle kadınıyla genciyle yaşlısıyla erkeğiyle çocuğuyla hep birlikte olacağız."
Gençlik olduğu sürece ancak biz dinamik kalabiliriz
AK Parti'nin kendi yöneticilerini kendi içerisinde yetiştiren bir parti olduğunu kaydeden Karaaslan, siyasette en önemli kuralın samimiyet olduğunu belirtti.
"Eğer biz ilişkilerimizde birbirimize, halka karşı samimi olursak çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. 'Gençleri çok seviyoruz, gençleri çok önemsiyoruz, gençler bizim her şeyimiz, bugünümüz, yarınımız.' diyen siyasi figürlere lütfen dönüp bir bakın. Lafta, sözde bunları söylemek iyi güzel de hayata geçirmeye gelince 'Gençler ne anlar?' diye fısıldaşanlardır onlar. 'Ne gerek var, 18 yaşındaki çocuk Meclis'te milletvekili mi olacak?' diyenlerdir onlar. Onlar maalesef size ve sizin gücünüze güvenmeyenlerdir ama biz AK Parti olarak gençliğe inanıyoruz. Gençlik olduğu sürece ancak biz dinamik kalabiliriz. Gençlik olduğu sürece kabımıza sığmaz taşarız. Gençler bizim yol arkadaşımız olduğu sürece eskimeyiz, yıpranmayız."
Gençlerin fikirlerine ihtiyaç olduğunu vurgulanan Karaaslan, "Gençlerin bakış açılarına ihtiyacımız var. Gençlerin vizyonuna ihtiyacımız var. İşte o nedenle 30 olan seçilme yaşını 25'e ve daha sonra 'Bu da yetmez' diyerek 18'e getirdik" dedi.
Kongreye, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdulkerim Buğra Şimşek, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü  AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve AK Parti Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat da katıldı.
Kongrenin ardından Karaaslan, Akdeniz'de keşif uçuşu yaparken Suriye'nin düşürdüğü uçakta şehit olan Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailesine ve Antalya'da tatbikat sırasında şehit olan Astsubay İsmail Yıldırım'ın ailesine ziyarette bulunup Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı verdi. Daha sonra Karaaslan, Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı ile Danimarka temsilcisi Viborg'un maçını izledi.
Karaaslan Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'ında gruplardan çıkmayı garantileyen Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımını tebrik ederek  hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Danimarka temsilcisi Viborg'u 28-15 mağlup etti.
Ayrıca gruplardan çıkmayı garantileyen Kastamonu ekibi, yeni sistemde bunu başaran ilk Türk takımı oldu.