Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın...

BAKANI TUFAN ÇARPTI… Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç´ın Samsun Çarşamba´da CHP´ye yönelik yaptığı, 'Siz önce edebinizi, adabınızı takını

BAKANI TUFAN ÇARPTI…
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç´ın Samsun Çarşamba´da CHP´ye yönelik yaptığı, ‘Siz önce edebinizi, adabınızı takının. Edepli olun’ sözlerine, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, benim diyen değme siyasetçilere ders verircesine öyle bir yanıt verdi ki…
CHP İl Başkanı Akcagöz önce ‘Kendi bakanlarına, milletvekillerine bir baksınlar ondan sonra bize adap, edep dersi vermeye çalışsınlar´ diye yanıt verdi.
Başkan Akcagöz’ün yazılı açıklamasını dikkatle okudum.
Bendeki ilk intiba bakan Kılıç bu kez çok sert kayaya çarpmış.
Başkan Tufan Akcagöz de, bakan Kılıç da siyasette bana göre çok genç isimler.
Ancak; başkan Akcagöz’ü yakından da olmazsa takip etmeye gayret eden biri olarak, çok yerinde, çok doğru ve çok isabetli yaklaşımlarda, açıklamalarda bulunduğuna çok kez şahit oldum.
***
Siyasetin Tufan Akcagöz gibi yürekli ve zeki insanlara ihtiyacı var.
Samsunspor’u takip eden ve spor yazarlığı da yapan biri olarak Bakan Kılıç için maalesef aynı sözleri söyleyemem.
Her devirde bakan olabilirsin bu seçmen için çok da önemli değildir, önemli olan; İlyas Kılıç gibi yüreklerde kalmaktır.
Bakan Kılıç, ne Samsunlunun ne de Samsunspor taraftarının yüreğinde esamesi okunmuyor.
Acı olan, fakat gerçek olan budur.
***
Başkan Akcagöz yine Bakan Kılıç’ı öyle bir yerinden vurdu ki; Kılıç’ın buna vereceği bana göre inanın hiçbir cevabı kalmadı.
Başkan Akcagöz, yaptığı yazılı açıklamada; ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın on küsur yıldır insanları aşağılayan, ötekileştiren, tasnif eden hakaret dolu ifadelerine ve açıklamalarına sessiz kalan AKP’lilerin, CHP’ye edep dersi vermeye hakkı yoktur. AKP’liler önce ‘öfke bir hitabet sanatıdır’ diye yola çıkan ve kendisi gibi düşünmeyenleri her zaman aşağılayan kendi lideri başta olmak üzere, kendi bakanlarına, milletvekillerine bir baksınlar ondan sonra bize adap, edep dersi vermeye çalışsınlar’ dedi.
***
CHP İl Başkanı Akcagöz, bakan Kılıç’ı hiç affetmedi.
Dersine o kadar iyi çalıştığı belli olan Akcagöz, açıklamasında ‘AKP’liler bir yana özellikle Sayın bakan haddini bilmeli. Samsun’un adı CHP ile özdeşleşmiş ve efsaneleşmiş milletvekillerinden rahmetli İlyas Kılıç’ın torunu olduğunu ve kursağında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekmeği olduğunu unutmamalıdır’ diyerek bakan Kılıç’ı adeta nakavt etmiştir.
***
Akcagöz, açıklamasının devamında, ‘Sayın Kılıç’ın partimizi davet ettiği edepten, adaptan kendisi nasibini almış olsaydı; biz inanıyoruz ki, sırf bu nedenden ötürü CHP’nin adını bu şekilde ağzına almaya utanırdı’ diyerek bakan Kılıç’ı edep ve adaba davet etti.
Vallahi ortada edep ve adap var bu konu beni aşar.
Zekice hazırlanmış zeki bir İl başkanından edep sınırları içinde verilen bu açıklamayı tüm siyasilere örnek olarak gösteriyorum.
Hangi partili olduğunuzun hiç önemi yok.
Aslında, Başkan Akcagöz, edebe ve adaba davet ediyor.
Aslında, Başkan Akcagöz, siyaset dersi veriyor.
Aslında, Başkan Akcagöz, bakanın gözünü açıyor.
Aslında, Başkan Akcagöz, görünüz, duyunuz ve ne söylediğinizi de biliniz mesajını veriyor.
Bundan sonrası anlayana…
Bakanı ne Ankara’nın havası ne de Samsun’un havası çarptı.
Bakanı Tufan çarpmış Tufan!
Bu Tufan ben değilim, başka Tufan…
Bizim memlekette lafın tamamını söylemezler.

EDEBİM EL VERMEZ,
EDEPSİZLİK EDENE.
SUSMAK EN GÜZEL CEVAP,
EDEBİ ELDEN GİDENE!

                                          (YUNUS EMRE)
muhabirtufanipek@gmail.com