GENÇ'TEN KANDİL MESAJI

           Peygamberimizi iyi algılamalıyız Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Peygamberimizi iyi algıladığımızda, "21

           Peygamberimizi iyi algılamalıyız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Peygamberimizi iyi algıladığımızda, "21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Mevlit Kandili Peygamberimizin getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bu gecenin âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin 1442'inci yıldönümü olduğunu belirten Genç, "Mevlid Kandili'nin özellikle sosyal bütünleşmede büyük etki ve katkı sağladığına inanıyorum. Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin arttığı bu mübarek günleri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.

BÜYÜK BİR MEDENİYETİZ

"Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki komşusu aç iken, tok yatmayı elinin tersiyle iter" diyen Başkan Osman Genç, "Nasıl ki o gün peygamberimiz dünyaya kardeşliği getirmişse, bugün de kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdir. 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Bu yüzyılın barışın hâkim olduğu bir yüzyıl olacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

MEVLİD KANDİLİ'Nİ KUTLADI

Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "Yüce Allah'ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede şehrimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için yapacağımız dualarla, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmalıyız. Mevlit Kandili Peygamberimizin getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum."