GERÇEKTEN AKP'NİN OYLARI DÜŞÜYOR MU?

GERÇEKTEN AKP'NİN OYLARI DÜŞÜYOR MU? 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçimlerine 7 ay kala, araştırma şirketlerinin anketleri internet siteleri ve gazetelerde yer

GERÇEKTEN AKP’NİN OYLARI DÜŞÜYOR MU?

2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçimlerine 7 ay kala, araştırma şirketlerinin anketleri internet siteleri ve gazetelerde yer almaya başladı.
Son yapılan iki anket sonuçlarına bakılacak olursa, iktidar partisinin oylarında dikkat çekecek sonuçlar açıklanıyor.
Ne sağdan, ne soldan olduğu bilinen Metropol Araştırma Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Özer Sencar, HDP’nin Haziran 2015’te yapılacak olan Genel Seçimlere parti olarak girmesi halinde AK Parti’nin tek başına iktidar olma döneminin sona erebileceğini söylemiş.
AK Parti’nin oy oranının yüzde 43 civarında olduğunu da söyleyen Sencar, Kobani olaylarının Kürt seçmeni AK Parti’den uzaklaştırdığını HDP’nin oylarında yükselişe neden olduğunu kaydetmiş...

SONAR’A GÖRE

Hakan Bayrakçı’nın başkanlığını yaptığı SONAR’ın son genel seçim anketine göre AK Parti dışındaki tüm partiler oylarını artırırken iktidar partisinde kayıp varmış.
SONAR araştırma şirketinin 2015 yılı genel seçimlerine dönük olarak hazırladığı anket açıklandığında gerçekten muhalefet ve iktidar çevrelerinde bomba etkisi yaratmışa benziyor.
Ankete göre, AK Parti bu oy oranında kalırsa Haziran/2015 seçimlerinde tek başına iktidara gelemeyecekmiş.
Anketteki asıl sürpriz ise yeni parti kuran Emine Ülker Tarhan olmuşmuş.
SONAR’ın yüz yüze yaptığı anket 3 bin 25 kişiyle yapılmış.  İstanbul’dan Erzurum’a kadar 26 il ve 30 köyde yapılan anketin sonuçları hayli çarpıcı görünüyor. Durun bakalım, hayırlısı olur inşallah.

SADECE AK PARTİ OYLARI DÜŞÜŞTE

Anket sonuçlarına bakılacak olursa AK Parti’nin oy kaybettiği gözlenirken diğer bütün partilerin oy oranını arttırdığı görünüyor.
Anketteki kehanet tutarsa 2015 yılında yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti’nin, tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekilliğini elde etmesi mümkün görülmüyor.

ANKETTEKİ BOMBA

Anketin sürprizi de Emine Ülke Tarhan oldu. Bu sonuçlara bakılacak olursa CHP’den istifa ederek Anadolu Partisi’ni kuran Tarhan, bu pazar seçim olsa yüzde 8 civarında oy alma potansiyeline sahipmiş. Bana soracak olursanız, vallahi ben inanmıyorum.
Ancak bu oran kararsızlar dağıtıldığında ortaya çıkıyormuş. Anadolu Partisi’nin ham oy oranı ise yüzde 7.50 civarındaymış falan..
2015’TE KOALİSYON İHTİMALİ

AK Parti anketteki oy oranında kaldığı takdirde ve Anadolu Partisi’nin barajı geçmesi halinde CHP+MHP+ANAPAR’ın çıkaracağı toplam milletvekili sayısının 300’e yaklaşması ve üçlü bir koalisyon hükümeti kurulması gündeme gelecek.
KARARSIZLARIN OYU DAĞITILINCA

SONAR anketinde kararsızların oyları partilere dağıtıldığında çıkan sonuç ise şöyle;
Ankette yer alan verilere göre,
“-2011 yılında yüzde 49 oy alarak üçüncü kez iktidar olan AK Parti, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturarak partisine veda eden Tayyip Erdoğan’dan sonra büyük oy kaybetti.12 yıllık süreçte ilk kez yüzde 40 desteğinin altına inen AK Parti’de oylar yüzde 37 civarına kadar düştü.”

Yukarıda iki ayrı anketin sonuçlarını aktardık.
Ancak, 7 aya kadar tercihler ne olur bilinmez...
Seçmen bu, bakarsınız anket şirketlerinin tahminleri doğru çıkıverir.
Yani her türlü olasılık bugün ortada...