GERMİYAN OYUNLARINA KATILDILAR

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Germiyan Okçuluk Tekkesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 3

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Germiyan Okçuluk Tekkesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 3. Geleneksel Germiyan Türk Oyunları Festivali Kortej yürüyüşü ile başladı. Mehter eşliğinde Sevgi Yolunda başlayan kortej yürüyüşüne Ülkenin 4 bir yanından ve farklı Ülkelerden 90 farklı kulüpten toplam 856 Geleneksel Türk Okçusu ile Geleneksel Türk Oyunları branşından farklı dallarda sporcular katıldı. Festivalde, Atlı Okçuluk, Osmanlı Okçuluk ve Karakucak Güreşleri gibi birçok alanda eski oyunlar canlandı.
30, 60 VE 90 METRE OK ATIŞLARININ ARDINDAN FİNALLERE KALDI
Kütahya Belediyesi Ata Sporları Tesisleri’nde 90 farklı kulüpten 856 okçu, dereceye girebilmek için mücadele etti. Sporcular arasındaki müsabakalar adeta kıran kırana geçti. Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Geleneksel Okçuluk sporcuları 5 kişilik takımı ile Samsun’u  3'üncü Geleneksel Germiyan Türk Oyunları Festivali’nde temsil etti. 30, 60 ve 90 metre ok atışlarının ardından finallere kaldı. Final müsabakalarını kale üzerinden atan sporcularımız 9'uncu olarak yarışmayı tamamladı.
GELENEĞİMİZİ, ESKİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİ NESİLLERE KAZANDIRMAKTIR
Yıldız Gençlik Geleneksel Okçuluk Eğitmeni Recep Şengül yaptığı açıklamada, "Amacımız, eski geleneğimizi, eski kültürümüzü yeni nesillere kazandırmaktır. Çünkü geçmişi olmayan milletlerin geleceği de yoktur. Geleneksel okçuluk branşı ile gençlerimize gelenek ve kültürlerimizi uygun şekilde kazandırıyoruz. Kulübümüze desteklerinden dolayı İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok ve İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu’na teşekkür ederim. Ayrıca organizasyonda emeği geçen Selim Erdoğan, Halil Kuru, Muhammed Emin Abdil Alhan’a ve Mehmet Teke’ye teşekkür ederim" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net