Giresun Belediye Başkanı Aksu, Merkez Mahalle Muhtarlarıyla belediyenin mahallelerde yürüttüğü çalışmaları görüştü.

 AKSU MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Giresun Merkez Mahalle Muhtarlarıyla toplanarak, sorunları ve belediyenin mahallelerde yürüttüğü çalışmaları görüştü







 AKSU MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Giresun Merkez Mahalle Muhtarlarıyla toplanarak, sorunları ve belediyenin mahallelerde yürüttüğü çalışmaları görüştü.

Kayadibi Mahallesi'nde bulunan Ellez Restaurant'ta muhtarlarla öğlen yemeğinde birlikte olan Belediye Başkanı Kerim Aksu, ramazanda muhtarlarla sohbet ettiklerini, iftar yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi: " Belediyemiz mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Muhtarlarımızın sorumluluk alanı olan mahallelerindeki sorunları, talepleri bizzat kendilerinden öğrenmek istedik. Bugün bize iletilen veya daha sonra yazılı olarak iletilecek mahalle sorunlarını, talepleri bir rapor haline getireceğiz. İlgili birimlerimize gönderip, projelendirip planlayacağız. Muhtarlarımızla birlikte tüm mahallelerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz. Her vatandaşımızın, muhtarımızın, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve katkılarını önemsiyoruz. Bu şehir hepimizin. Muhtarlarımızla birlik içerisinde şehrimize, mahallelerimize hizmet götüreceğiz. "

Muhtarlar toplantısına katılan gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptığı açıklamada, "İl Genel Meclisi Başkanı bilmediği, öğrenmediği konularda açıklama yapıyor. Talep belediye meclisine gelmiş, meclis komisyona havale etmiş, henüz sonuçlanmamış, İl Genel Meclisi Başkanı bizi kınıyor. Bize sormuyorsa kendi gurubuna sorsun" dedi.
Başkan Kerim Aksu bir soru üzerine; "İl Özel İdaresi stadyumu da içine alacak bir proje hazırlıyor. Bizde şu öneriyi yaptık. Gelin Rus Pazarı olarak bilinen bölgenin tamamını verelim. İl Özel İdaresi de taşınacak olan Endüstri Meslek Lisesi arsasını belediye ye versin. Zaten okul etrafında bulunan dükkânlar belediyeye ait. Bu bölgeyi katlı otopark, sosyal alanlar ve belediye hizmet binası yapalım. Birlikte el ele verip Giresun'u geliştirelim. Bunlar önemli işler, boş konuşmakla olmaz. Giresun'dan bir bakanımız var. Biz belediye olarak Bakanımızın ziyaretinde 550 bin lirayı almayıp Giresun'a hizmetin önünü açtık. Kısa zamanda meclisten temsilcilerle Sayın Bakanı Ankara'da ziyaret edip, Giresun'a birlikte yapabileceğimiz projelerimizi sunacağız. Biz yaptığımız hizmetlerle konuşuyoruz. Bazı arkadaşlar, konuşmak için konuşuyor " diye sözlerini tamamladı.

Giresun'un 28 mahalle muhtarından 25'inin katıldığı toplantıya Başkan Aksu ile birlikte Başkan Vekili Hayati Tökez, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Park ve Bahçeler Müdürü Fazıl Hıdımoğlu, Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak, Su Kanal Müdürü Salih Mutlu da iştirak etti.