Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı 10 binin üzerindeki katılımla, tarihe geçti.

AKSU; "GİRESUN HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER" Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı 10 binin üzerindeki katılımla, tarihe geçti

















AKSU; "GİRESUN HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER"

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı 10 binin üzerindeki katılımla, tarihe geçti.

Yeniyol Sütlaş Köprüsü Mevkiinde başlayan yürüyüşe 10 binin üzerinde katılım olması, Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu memnun etti. Aksu, “ Giresun Halkı Cumhuriyet’in kuruluşunda önemli rol oynamıştır. 91. Yılı geride bırakan Cumhuriyet’imizin en büyük koruyucusu ve savunucusu olmuştur. Halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün; “Benim En Büyük Eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir “ sözünü hatırlatan Başkan Aksu; son yıllarda Cumhuriyet’in temel ilkelerinin zayıflatılmaya çalışıldığından endişe duyduğunu hatırlatarak şu açıklamayı yaptı: “29 Ekim akşamı Giresun Halkı, endişeleri, karamsarlıkları dağıtmıştır. Cumhuriyet yürüyüşüne 12 bin – 15 bin vatandaşımızın katıldığı tahmin ediliyor. Bunun yanında evlerinde, balkonlarda, işyerlerinden destek verenleri görünce gururumuz bir kat daha artmıştır. Halkımız, yaşlısı, çocuğu, genci, engellisi, kadını, erkeği ile bayrağını alıp Cumhuriyet’in savunucusu, koruyucusu olduğunu göstermiştir. Cumhuriyet, ülkemizde yaşayan herkesin güvencesidir. Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten rahatsız olanların da güvencesi Cumhuriyettir. Siyasi kimliğimizi bir kenara bırakıp halkımızla kol kola giriyoruz. Bu vatan hepimiz. “

Başkan Kerim Aksu, Giresun Halkı’nın, Cumhuriyet Tarihi’n de önemli yeri olduğuna vurgu yaparak; “Kurtuluş Savaşı’nda gönüllü alaylarla vatan toprağı için canını veren Atalarımızın torunları olarak, bugün bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Giresun Halkı, asil dik duruşunu göstermiştir. Bağımsızlığımız, özgürlüğümüz, Cumhuriyet’imiz varlık sebebimizdir. Halkımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Giresun Halkı’na hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.