Göç Sempozyumu Sona Erdi

Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç" konulu VII

Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç" konulu VII. Uluslararası Canik Sempozyumu düzenlenen kapanış oturumu ile sona erdi. Akşam düzenlenen galada ise, bilim insanlarına sürpriz yapan Başkan Genç, yeni çıkan “Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın” kitabını hediye etti.
Canik Belediyesi tarafından History Studies Dergisi işbirliği ile düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç" konulu VII. Uluslararası Canik Sempozyumu Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış oturumu sona erdi. Toplam 10 ülke ve 70 üniversiteden 16'sı yabancı olmak üzere 222 bilim insanının katıldığı sempozyumun kapanışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Başkan Yardımcısı Alican Usta, History Studies Dergisi Editörü Prof. Dr. Osman Köse de katıldı.
SAMSUN'U DA İLGİLENDİRİYOR
Sempozyumun kapanışında yaptığı konuşmada, uluslararası sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, dünyayı, Türkiye'yi, hatta Samsun'u da yakından ilgilendiren göç konusunu masaya yatırarak, dünyanın farklı bölgelerinden bilim insanlarının araştırmalarını insanlığın yararına sunmayı amaçladıklarını belirterek, oldukça faydalı geçen sempozyumda bilim insanlarınca ortaya konulan bildirileri kitaplaştıracaklarını söyledi.
BEYİN GÖÇÜ GEÇMELİYİZ
Konuşmasında beyin göçünün önemini hatırlatan Başkan Osman Genç, "Bilim insanlarımız burada dünyada ve yakın coğrafyamızda yaşanan göç konusunu enine boyuna konuştu, bildirilerini sundu. Ancak, bir yerel yönetici olarak ben ülkemiz ve şehrimiz için beyin göçüne dikkat çekmek istiyorum. Ülkemiz geçmişte yıllarca bu ülkede yetişen evlatlarını maalesef gerekli şartlar oluşturulamadığından dışarıya göndermiştir. Bu durum bugün daha azaldı, hatta ülkemiz beyin göçü de geçmeye başladı. Ancak 4. sanayi devriminin yaşandığı 3. bin yılın başında bu durumu daha da hızlandırmalı ve ülkemize gelen yetişmiş insan sayısını artırmalıyız" dedi.
ULUSLARARASI TECRÜBE
Sempozyumun oldukça faydalı olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Geçmişten Günümüze Göç sempozyumu, belediye olarak bu konuda tecrübemizi bir kez daha göstermiştir. 10 farklı ülkeden şehrimize gelen 222 bilim insanının bu büyük organizasyondan memnun kalması bunun en güzel göstergesidir. Kalkınmanın yerelden başladığına inanan biri olarak, şehrimizin ve insanlığın yararına olan bu tür sempozyumlarımız bundan sonra da devam edecektir. Ben bu önemli sempozyuma katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
BİLİM İNSANLARI MEMNUN KALDI
Sempozyumun kapanış oturumuna katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de, uluslararası bir sempozyumu başarıyla gerçekleştiren ve göç gibi önemli bir konuyu gündeme getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i tebrik etti. History Studies Dergisi Editörü Prof. Dr. Osman Köse, Canik Belediyesi ile birlikte 7. uluslararası sempozyumu başarıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Sempozyuma katılan bilim insanları da, böyle büyük bir sempozyumda kendilerini biraraya getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Sempozyum sonunda, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sempozyuma katılan bilim insanlarına katılım belgelerini verdi.
MUHTEŞEM GALADA SÜRPRİZ
Akşam ise Amisos Otel’de hem sempozyumun kapanış hem de “Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın” kitabının galası yapıldı. Galada bilim insanlarına sürpriz yapan Başkan Genç, bir önceki sempozyum olan Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın’ın kitabını bilim insanlarına hediye etti. Kitaba yoğun ilgi gösteren bilim insanları, Canik Belediyesi tarafından çıkarılan kitabı çok beğendiklerini ve şehir ve kadın konusunda herkesin yararlanabileceği bir eser olduğunu söyledi. Başkan Genç, Geçmişten Günümüze Kadın ve Şehir kitabını bilim insanlarına ve insanlığa armağan ettiklerini belirtti.
şokhaber.net