"Gönlü Zenginler" araştırmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

ÇALARAK ZENGİNLEŞENLER NİYE LİSTEDE YOK? Geçtiğimiz hafta Türkiye'de en çok bağış yaparak bağış kültürüne katkıda bulunan iş adamlarının  belirlendiği 'Gönlü Zenginler' araştırmasının ödül töre

ÇALARAK ZENGİNLEŞENLER NİYE LİSTEDE YOK?

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de en çok bağış yaparak bağış kültürüne katkıda bulunan iş adamlarının  belirlendiği “Gönlü Zenginler” araştırmasının ödül töreni gerçekleştirildi.
Türkiye’nin gönlü en zengin iş adamı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç olurken,
Gönlü zengin ikinci iş adamı ise Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Gönlü zengin üçüncü iş adamı da FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin olmuşlar.
“DEĞER KATMAK LAZIM”
Özyeğin, Vehbi Koç, Sakıp Sabancı ve İhsan Doğramacı’nın, hayatında çok önemli rol oynayan 3 önemli insan olduğunu belirterek, “Bu 3 insandan çok şey öğrendim. Bilhassa hayır yaparken değer katmayı öğrendim. Hayır yapmak para dağıtmak değil, hayır yapmak insanların hayatlarına dokunmaktır. O insanları siz dokunduğunuz zaman farklı boyutlara taşıyabilmektir” değerlendirmesinde bulunmuş.
Verilen bilgiye göre araştırma, 2013 bağış tutarları baz alınarak hazırlanmış.
Hayırseverler listesine 57 gönlü zengin iş adamı girdi.
Bu liste Türkiye’deki bütün büyük grup ve şirketlerine ulaşılarak hazırlanmış. Sıralama, ankette yer alan 2013 yılındaki toplam bağış tutarı sorularının yanıtlarına göre yapılmış.
Türkiye’nin, yaptığı bağışlarıyla ön sıralara çıkan iş adamları şunlar :
Mustafa Koç, Ferit F. Şahenk, Hüsnü M. Özyeğin, Ali Doğramacı, Mehmet Ali Aydınlar, Tuncay Özilhan, İpek Ilıcak Kayaalp, M. Sinan Tara, Avni Çelik, Ahmet Eren, Ahmet Kocabıyık, Öner Hekim, Hacı Boydak, Erden Timur ve Gökyiğit-Berker-Akçağlılar...
BU İKTİDARIN ZENGİNLERİ NEREDE?

Bu yazıyı hazırlarken, özellikle bu iktidar zamanında keselerini dolduran ve gazete sayfalarında sıkça gördüğümüz o anlı şanlı zenginleri aradım durdum.
İşte, yukarıdaki listeden anlaşılacağı üzere, onların içinde bu millete ve vatana tek kuruş hayır yapan bir isme rastlayamadım.

Hani onların bazıları da zaten “bu milletin...na...koyacağız” dememişler miydi?
Türkiye’nin hayır-hasanet sahibi işadamlarımızın tümü bu iktidar zamanında zengin olmamış kişilerden oluşmuş..
Bu size de anlamlı ve manidar gelmiyor mu?
Sayın Mustafa Koç, rahmetli babası iyi tanıdığım bir dost insan olan Sayın Ferit Şahenk ve Sayın Hüsnü Özyeğin’e bu ülke ve millet için yaptıkları hayırlı yatırım ve bağışlarından dolayı minnetlerimizi sunuyoruz.