GÖREVDEN ALMA HUKUKSUZDUR!

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz Kızılay’daki görevden alma hakkında hukuksuz işler yapıyorlar dedi.
Samsun Kızılay Şube yönetiminin, hukuksuz bir şekilde görevden alınmış olduğunu, üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Şube Başkanı Mustafa Keskin’in yerinde ve isabetli çalışmaları neticesinde Türk Kızılayı Samsun Şubesi’nin, Samsun’un hemen her sahasında göz doldurduğu, bir gerçektir. Kızılay Genel Merkezi’nin, Şube Başkanı Mustafa Keskin’i ve yönetimini görevden alma işlemi, tam anlamıyla bir hükümet tasarrufudur. AKP hükümeti, kendi siyasetini gütmeyen, kendisi gibi olmayan her kim varsa, bulunduğu görev ve yapmış olduğu önemli ve yararlı hizmetler her ne olursa olsun, aynı yolu izlemeye devam etmektedir.
Kızılay Samsun Şubesi’nin, seçimlerini çok kısa bir süre önce gerçekleştirmiş olduğunu biliyoruz. Hal böyleyken, Şube Başkanı Mustafa Keskin'in, geçmişteki bir olay bahane edilmek suretiyle, sanki bir ceza almış gibi ve ortada böyle bir hukuki durum yok iken, Kızılay Genel Merkezi’nce görevden alma işleminin gerçekleştirilmesini, hukuk devleti kuralları dairesinde kabul etmek mümkün değildir.
Türk Kızılayı, alelade bir dernek olmayıp, Türk milletinin her kara gününde yardım eli uzatan  bir dernektir. Kamuya yararlı çalışmaları ile yüz yılı aşkın süredir, taraf gütmeden, amacı doğrultusunda çalışmaktadır. Ancak bugün görmekteyiz ki, Akp eliyle Kızılay dahi cepheleşme siyasetinin bir parçası haline getirilmek istenmektedir. Türk Kızılayı Genel Merkezi’ni, bu hukuka aykırı kararından dolayı şiddetle kınıyoruz. Tarih elbet bugünleri yazacak ve hukuksuzluğun nasıl bir silah olarak kullanıldığına işaret edecektir. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır.
şokhaber.net