GÜLSİN ONAY'DAN KONÇERTO MARATONU...

1 hafta içinde 3 orkestra ile 3 piyano konçertosu seslendirecek olan dünyaca ünlü pyanist Gülsin Onay 13-20 Mart tarihleri arasında Sao Paulo ve Brazilya'da çok başarılı iki konser verdi ve ardından y

1 hafta içinde 3 orkestra ile 3 piyano konçertosu seslendirecek olan dünyaca ünlü pyanist Gülsin Onay 13-20 Mart tarihleri arasında Sao Paulo ve Brazilya'da çok başarılı iki konser verdi ve ardından yurda döner dönmez yeni bir maraton için piyanosunun başına geçti.
"Bir hafta içinde en sevdiğim 3 konçertoyu çalacağım için heyecanlı ve mutluyum" diyen dünyaca ünlü pyanist Gülsin Onay Ülkemizde ve dünyada barışı, uyumu ve hoşgörüyü sekteye uğratmaya çalışan terör saldırılarına yine notalarla karşı duracak.
SENFONİ ORKESTRASI EŞLİĞİNDE SESLENDİRECEK
Konçerto maratonu, 25 Mart Cuma günü İzmir'de başlayacak. Tchaikovsky'nin Op.23, 1 numaralı piyano konçertosunu Polonya’nın genç kuşak şefleri arasında en yeteneklilerinden biri olarak gösterilen ve halen Lublin Filarmoni Orkestrası’nın sanat yönetmenliğini yürüten Wojciech Rodek yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendireceK.25 Mart 2016 Cuma, 20.30 Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde yıne Gülsin Onay plays Tchaikovsky: Piano Concerto no.1 (first mvt.) Bilkent Symphony Orchestra Vladimir Fedoseyev (conductor) Gülsin Onay, konçerto maratonuna ek olarak, Buca (26 Mart) ve İstanbul'da(30 Mart) daiki resital çalacak. 1 Nisan Cuma günü CSO Konser Salonu'nda Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Saygun'un Op.34, 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek.
NEYİ TARİF ETMEK İSTEDİĞİNİ ANLATIRDI
01 Nisan 2016 Cuma, 20.00 CSO Konser Salonu Hocası Ahmed Adnan Saygun’un 1.piyano konçertosunu her seslendirişinde, eseri birlikte çalıştıkları günlere döndüğünü söyleyen Gülsin Onay, o günleri şöyle hatırlıyor: “Bana her zaman “bu bölümde ne hissediyorsun, senin için ne ifade ediyor” diye sorardı. Sonra pasajların atmosferi hakkında bilgi verir, neyi tarif etmek istediğini anlatırdı… Eseri piyano başında çalmakla kalmaz, şarkıyla ruhunu anlatırdı… Müziğin coşkulu bölümlerinde “Pammm, pammm” derken Saygun’un sesini ciğerlerimde hissetmiştim. Sonuçta eseri bestelemiş kadar bilgi sahibi oldum" diye konuştu.
3 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANKARA'DA SONA ERECEK
Dünyaca ünlü pyanist Gulsin Onay plays 3rd movement of Saygun's 1st Piano Concerto op.34 with Antalya State Opera and Ballet Orchestra and Gürer Aykal (conductor). Antalya, December 2007Konçerto maratonu 3 Nisan Pazar günü Ankara'da sona erecek. Her yıl olduğu gibi, İhsan Doğramacı'nın 101.doğum gününde de, Bilkent Senfoni Orkestrası ile çalacak olan sanatçı, Gürer Aykal yönetiminde, Norveç’in ünlü bestecisi Grieg'in Op.16 piyano konçertosunu yorumlayacak. Türkiye’de ve dünyada eseri defalarca seslendiren Gülsin Onay: "Grieg'in eserde ustaca kullandığı halk ezgileri kendimi adeta oranın yerlisi gibi hissettiriyor" diyor.
Köksal ÖNER