GÜMRÜKÇÜLERDEN VALİ ŞAHİN'E ZİYARET

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr. Nurullah Erem ve beraberindekiler ’Dünya Gümrük Günü’ dolayısıyla Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
’Dünya Gümrük Günü’ dolayısıyla Vali İbrahim Şahin'İ makamında ziyaret eden Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr. Nurullah Erem ve beraberindekiler, Vali  Şahin’e çiçek takdim etti.
GENİŞ BİR COĞRAFYADA GÖREVİNİ İFA ETMEKTEDİR
Ziyarette Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr. Nurullah Erem  yaptığı konuşmasında, "Sayın Valim; Bakanlığımız, yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla ülkemizi, gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirmek için azami gayret ve çaba göstermektedir. Gümrük idarelerinin vergi toplama ve kaçakçılıkla mücadele gibi bilinen klasik işlevlerinin yanı sıra, ülke güvenliği, insan sağlığı, bitki, hayvan ve çevrenin korunması gibi işlevleriyle görevini ifa emekte olup, bugün ayrıca rekabetçilik ve ekonomik büyüme alanındaki katkıları da giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Bölge Müdürlüğümüz; Samsun, Ordu, Sinop, Kastamonu, Çorum Amasya ve Tokat illerini kapsayan geniş bir coğrafyada görevini ifa etmektedir. Müdürlüğümüzce 2016 yılında 948 milyon 403 bin 723 dolar ihracat, 1 milyar 861 milyon 499 bin 517 dolar ithalat gerçekleştirilmiş, 458 milyon 308 bin 012 TL vergi tahsilatı yapılmış, 6 milyon 449 bin 185 TL değerinde kaçak eşya ele geçirilmiş, ayrıca araç ve eşya satışlarından 2 milyon 251 bin 203 TL hasılat elde edilmiştir" dedi.
DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ'NÜ KUTLAYARAK BAŞARILAR DİLEDİ
180 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü'nün temelini oluşturan Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu kurucu üyeler tarafından 1950 yılında imzalandığını ve 1952 yılında yürürlüğe girdiğini ifade eden Vali brahim Şahin, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü personelinin ‘Dünya Gümrük Günü'nü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net