Günlük Hayatımızda Yapmamız Gerekenler!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne halen bir tedavi yöntemi bulunamamasının yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve kişisel hijyen korunmada çok önemli yer tutuyor.

Uzmanlar yapılan bilimsel yayınlarla bağışıklık sistemimizin korunmasında ağız hijyeninin önemine dikkat çekiyor. Samsung güvencesinde 65 ülkede 30 yıldır sektör lideri Aquapick, üstün teknolojisiyle ağızda yüzde 100 hijyen sağlıyor.
İSTANBUL, 19 Mart 2020 /B2Press/ - Çin’de başlayıp dünya genelinde yayılmasını hızla sürdüren korona en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Tedavisi henüz bulunamayan ve birçok can kaybına neden olan ‘korona’ virüsünden korunmak için kişisel hijyen öne çıkıyor. Bağışıklık sistemini etkileyen virüs, ağız bakımının önemini de gözler önüne seriyor.
Bağışıklık sistemini işlenmemiş gıda tüketimi, çiğ sebze ve meyve tüketimi, yeşil yapraklı bitkiler, karoten içeren besinler, taze sebze - meyve suları, uyku düzeni, egzersiz yaparak ve bol gün ışığı alarak güçlendirilebileceği biliniyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede, el ve ağız bakımı gibi kişisel hijyen tedbirlerinin de çok büyük önemi bulunuyor. Diğer insanlarla kişisel mesafeyi korumak, elleri sıklıkla yıkamak, kolonya ve dezenfektanlar ile hijyen sağlamak, özellikle yabancı yüzeylerle temas sonrasında ellerin hijyenini sağlamadan yüze, ağza, buruna ve gözlere temastan kaçınılması gerekiyor.  Ayrıca yetersiz ağız bakımı bağışıklık sisteminin düşmesinde ve solunum yolu rahatsızlıklarına ciddi olumsuz etki yarattığı bilimsel olarak aktarılıyor.
Ağız Duşu Solunum Yolu Patojenlerine Karşı Koruyucu
Virüsten korunmak için bu süreçte kişisel ağız bakımına da ciddi derecede özen gösterilmesi gerektiği belirtiliyor. Ağız temizliğinin yeterli yapılmadığı durumlarda meydana gelen diş eti hastalıkları, zatürre, astım, akciğer iltihaplanması ve faranjit gibi hastalıklar ile sıkça karşılaşılmasına ve bağışıklık sisteminin düşmesine neden olduğu aktarılıyor. Tüm bu hastalıklar ve korona virüsünden korunmak için düzenli ağız hijyeni önem arz ediyor. Diş fırçalamanın ise ağız içinde yüzde 30 hijyen sağladığı bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkıyor. Korona virüsünün yayılmasının ardından Aquapick tarafından yapılan bilimsel çalışmalarda gargara ve yüksek hijyen sağlayan ağız duşu ile ağız bakımı yapan kişilerde ağız ve solunum yollarında hijyen sağladığı tespit edilmiş. Ayrıca ağız duşu ile yapılan iyi bir ağız hijyeninin ağız ve solunum yolu patojenlerine (hastalık oluşturan virüs) maruz kalma riski yüksek olan kişiler için ciddi bir koruyuculuk sağladığı ortaya konmuş. Ağızda biriken kalıntılar ve yetersiz hijyenin diş eti hastalıklarını arttırdığı ve bağışıklık sistemiyle solunum yolu rahatsızlıklarını tetiklediği belirtiliyor.
Dakikada 2200 Su Atışı İle Ağız Duşu
Araştırmalara dair açıklamalarda bulunan Aquapick Türkiye CEO’su Mehmet Fırat Doğan, “Basınçlı su yardımıyla dişleri derinlemesine temizleyen ağız duşları yeni nesil hijyen yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Aquapick geliştirmiş olduğu yöntemle ağız duşlarında dakikada 2200 su atışı yaparak ağız sağlığının korunmasına destek oluyor. Dünyadaki en yüksek basınca sahip ağız duşu olması, patentli uç yapısı ve birçok kanıtlanmış bilimsel özelliği ile diş fırçasının ulaşamadığı her noktaya girerek ağızda yüzde 100 hijyen sağlıyor. Ağız duşunun, yapılan doktora tezi ve bilimsel yayınlarda ara yüz fırçası ve diş ipine göre kısa sürede çok daha yüksek etki sağladığı ve kullanıcıları bu zorluklardan kurtardığı kanıtlanmıştır. Ayrıca ağızda yapmış olduğu masaj etkisi sayesinde kan sirkülasyonunu yüzde 150 oranında arttırdığı, 3. günün sonunda diş eti kanamaları ve çekilmelerini yüzde 98 oranında durduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden ağız duşu kullanımı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, solunum yoluyla ağıza zararlı bakterilerin alınmaması ve yetersiz ağız hijyeni sayesinde artan diş eti hastalıkları ile meydana gelen bakteri oluşumu, diş taşı, diş kayıpları, diş eti iltihaplanması ve birçok enfeksiyonun önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri konumundadır” dedi.